Nieuws

Duurzame glamour bij boetiekhotel Bent in Oisterwijk

Boetiekhotel Bent combineert luxe gastvrijheid met duurzaamheid en cultuur op een bijzondere locatie in Oisterwijk. Bent is een initiatief van Karin Bruers en haar dochters, en opent binnenkort.

Naast acht hotelkamers, twee suites en vier studio’s beschikt Bent over een restaurant met een volledig plantaardige menukaart. Het paviljoen fungeert als culturele ontmoetingsplek, waar onder andere cabaret, talkshows, muziek en boekpresentaties plaatsvinden. Namen als Wim Daniëls, Erik van Muiswinkel en Evi de Roover staan al op het programma.

Bent is gebouwd met een focus op duurzaamheid en circulariteit. Los van zonnepanelen, warmtepomp, energiemanagement, grijswatercircuit kregen veel materialen een tweede leven, van gerecyclede bakstenen en dakpannen tot afgedankte balkonnetjes. Dit sluit naadloos aan bij het concept van glamouractivisme dat Karin Bruers uitdraagt: verantwoord toerisme zonder in te leveren op luxe, comfort en beleving.

Stikstofneutraal

De weg naar de realisatie van Bent was niet zonder slag of stoot. Hoewel het hotel volledig vegan, stikstofneutraal en maximaal zero-emissie is gebouwd, stuitte het project op bureaucratische obstakels, verouderde regelgeving en bezwaren van omwonenden. ‘Je zou denken dat een duurzaam initiatief als dit wordt omarmd, maar het tegendeel bleek waar’, vertelt Bruers. ‘We lieten ons niet ontmoedigen, integendeel. We werden alleen maar fanatieker. Dit hotel moest er komen.’

De officiële opening van Bent vindt plaats in de eerste week van mei. Het hotel wil een plek zijn voor Bourgondiërs, natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers, grenzend aan de Oisterwijkse Bossen en Vennen en natuurgebied De Kampina.

Lees ook:
Binnenkijken bij nieuw Efteling Grand Hotel
Vijfsterrenhotel Rosewood Amsterdam in monumentaal pand
Historisch moment voor bekend familiehotel

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Binnenkijken bij nieuw Efteling Grand Hotel

Volgend artikel

Jermain de Rozario: ‘Soms kan ik brullen van geluk’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.