Nieuws

Duurzaamheidsverbouwing voor Hotel de Sterrenberg in Otterlo

Hotel de Sterrenberg in Otterlo verbouwt hotelkamers. De verbouwing staat in het teken van duurzaamheid en moet naar schatting 7 maart achter de rug zijn.

Na het isoleren en vervangen van het dak vorig jaar is er in januari begonnen met een renovatie aan de hotelkamers. Zo worden op de eerste en tweede etage kozijnen van de kamers vervangen en is er een wisseling gemaakt van radiatoren naar een duurzamere manier van klimatiseren. Zo wordt er gebruik gemaakt van een modern WTW-(warmte-terug-win)systeem.

Het vernieuwde systeem houdt onder andere rekening met bezetting van de hotelkamers, zodat er niet onnodig wordt gestookt of gekoeld. Maar kan toch een klimaat op maat maken naar de wens van de individuele hotelgast. Zo komt het hotel steeds dichterbij de doelstelling om van het gas af te gaan.

Daarnaast is er volgens de laatste normen isolatie toegepast bij de gevels, zodat kou (en de warmte) buiten blijft. Op de eerste verdieping worden meerdere hotelkamers gestript en weer opgebouwd zodat deze kamers ook qua uiterlijk en faciliteiten klaar zijn voor de toekomst. De kamers op de tweede etage krijgen eigen balkons, waardoor de gevel een metamorfose krijgt en de gasten al in het voorjaar heerlijk in de zon kunnen zitten bij hun eigen kamer.

Hotel de Sterrenberg

Tijdens deze verbouwing zijn de voorbereidingen voor screens zijn getroffen. De screens zullen in de toekomst automatisch naar beneden gaan wanneer de zon de gevel raakt. Zo zorgen we ervoor dat de airco’s minder hard hoeven werken.

‘In 2016 hebben we een gigantische verbouwing gehad en zijn we een half jaar dicht geweest. Nu zijn we alleen de eerste week van januari gesloten geweest vanwege luidruchtige werkzaamheden. Momenteel zijn alleen de bewuste kamers die gerenoveerd worden dicht. We liggen op schema’, laat eigenaresse Liset Bom weten.

Hotel de Sterrenberg is een hotel in Otterlo, op slechts 600 meter van de westingang van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het hotel beschikt over 38 modern ingerichte kamers en biedt uitgebreide wellnessfaciliteiten, waaronder een binnenzwembad, warm relaxbad met bubbels en jets, tepidarium, fitnessruimte, stoombad en sauna’s. In restaurant Cèpes wordt een puur en eerlijk menu geserveerd, met seizoensgebonden en lokale ingrediënten.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Het hotel is voorzien van een gouden Green Key-label en streeft naar gebruik van duurzame producten, lokale inkoop en zelfvoorziening. Onder andere door het gebruik van een eigen moestuin. Door het ontwikkelen van de eigen moestuin draagt het ook bij aan het vergroten van de biodiversiteit.

Lees ook:
Robert Hartelman: ‘Groene Michelinster is ons doel’
Steak Tartare ‘Veluwe’ van Robert Hartelman (video 2019)
JRE-prijs voor gastvrouw Liset Bom

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Stefan Melcherts nieuwe gm bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Volgend artikel

Foto’s: Bas Varga van start met Shun in Medemblik

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.