Duurzaam en veelzijdig: recept met skrei-kabeljauw

Skrei-kabeljauw, ook wel de ‘winterkabeljauw’ genoemd, is een seizoensgebonden delicatesse die beschikbaar is van januari tot april. Deze Noorse vis heeft stevig, mager vlees en een volle smaak. Perfect voor culinaire hoogstandjes. Dankzij het MSC-keurmerk weet je zeker dat je een duurzame en verantwoorde keuze maakt.
Skrei is niet alleen duurzaam, maar ook ontzettend veelzijdig. Bak, stoom of grill de vis, of maak er een verfijnd ovengerecht van. Wil je meteen aan de slag? Probeer dan onderstaand recept en haal het beste uit deze unieke vis.
Recept: skrei uit de oven met kruidenkorst en citroen
Ingrediënten (voor 4 personen):
– 4 skrei-filets
– 100 g panko (Japans broodkruim)
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 el verse peterselie, fijngehakt
– 1 el dille, fijngehakt
– 1 citroen (rasp en sap)
– 3 el olijfolie
– zout en peper naar smaak
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een kom de panko, knoflook, peterselie, dille, citroenrasp en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
3. Leg de skrei-filets op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje citroensap en olijfolie.
4. Verdeel het panko-mengsel gelijkmatig over de filets en druk licht aan.
5. Bak de skrei 12-15 minuten in de oven, tot de korst goudbruin is en de vis mooi glazig van binnen.
6. Serveer met een frisse salade of geroosterde groenten en aardappelpuree.
Geniet van dit eenvoudige, smaakvolle gerecht en ontdek waarom skrei-kabeljauw een echte winterfavoriet is!
Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Schmidt Zeevis, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie en/of het bestellen van skrei, kun je terecht op de website van de visspecialist. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.