Nieuws

Duo ’t Schulten Hues start lunchconcept &Friends Zutphen

Peter Gast en Jacqueline van Liere starten in april een lunchconcept genaamd &Friends Zutphen. Het lunchconcept komt pal naast hun sterrestaurant ’t Schulten Hues in het centrum van Zutphen.

In het oude conciërgehuisje in het pand van ’t Schulten Hues aan het ’s Gravenhof moet begin april &Friends Zutphen de deuren openen. Het gaat om een laagdrempelig lunchconcept en is straks dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

‘Het plein bij ons restaurant wordt opgeknapt, er komt een museum en de kerk wordt toegankelijk voor het publiek. Dit zorgt voor veel traffic, zeker in het zomerseizoen. Dat biedt mogelijkheden voor ons lunchconcept’, laat Peter Gast weten.

Build your own
&Friends Zutphen wordt een laagdrempelig concept met soepen, salades en broodjes, alles van hoge kwaliteit. Gewerkt wordt er middels het principe ‘build your own’, waarbij gasten zelf de salades, broodjes en soepen kunnen samenstellen.

Gast: ‘Daarnaast gaan we werken met mooie streetfood-gerechtjes. Denk aan een mooie curry, of een Japans sateetje, een flammkuchen en natuurlijk onze bitterballen. Maar bezoekers kunnen ook terecht voor een kop koffie met een mooie muffin of lekkere cheesecake. Of met vrienden een vleesplankje nemen met een lekker glas wijn er bij. Alles net even wat anders dan gemiddeld’.

Picknicktuin
Naast de 40 vierkante meter ruimte binnen kunnen gasten straks ook buiten in de tuin genieten van de hapjes en drankjes. De tuin, waar nu de kruidenbakken voor ’t Schulten Hues staan, krijgt zo’n tien picknicktafels. Die staan gewoon tussen de kruidenbakken. ‘Alles wordt uiterst informeel en is daarmee ook geschikt voor kinderen’, aldus Gast.

 

Vorig artikel

Kennismaken met vernieuwde restaurants Villa Ruimzicht Doetinchem

Volgend artikel

Chef2Chef: Jonnie over Maik, Maik over Jonnie

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.