Nieuws

Drie nieuwe restaurants met groene Michelinster in gids 2022

Héron in Utrecht, Triptyque in Wateringen en Flore in Amsterdam hebben maandag 30 mei een groene ster ontvangen. Met dit initiatief, dat vorig jaar is gelanceerd, zet Michelin duurzame gastronomie in de schijnwerpers. Nederland telt nu elf restaurants met deze bekroning.

In 2021 introduceerde ‘de rode gids’ de groene Michelinsterren en kende het er direct acht toe. Tijdens de presentatie van de 2022-editie in het De La Mar Theater in Amsterdam zijn er daar drie aan toegevoegd: Héron in Utrecht van Taco Koek en Koen Hoenhorst, Triptyque in Watering van Virginie en Niven Kunz en Flore in Amsterdam van Bas van Kranen.

Duurzame gastronomie
Voor Flore, gevestigd in hotel De L’Europe, werd het nog mooier. Chef Bas mocht later op de dag nogmaals het podium op, omdat de eetgelegenheid door Michelin is bekroond met twee sterren.

Het instituut introduceerde de groene Michelinsterren vorig jaar met als doel chefs te ondersteunen die de ecologische voetdruk verkleinen en daarmee inspirerende voortrekkers en boegbeelden zijn van een duurzame gastronomie.

Lees ook:
Michelin 2022: drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien keer één ster
Acht restaurants die gaan voor duurzaamheid (en daarvoor zijn bekroond)
Restaurant Bord’Eau wordt Flore in hotel De L’Europe

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michelin 2022: drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien keer één ster

Volgend artikel

Michelin reikt awards uit aan sommelier Malou en chef Yoran

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.