Dorus Clement verhuist Chocolat naar Chasse Botanique in Breda
Restaurant Chocolat krijgt een nieuw onderkomen. Het restaurant verhuist van het centrum naar Chasse Botanique, om daar zitting te nemen in een oude kazerne. Tussendoor popt er een ander plan op.
Dat andere plan is een pop-up restaurant als periode tussen de sluiting van Chocolat aan de Torenstraat in december, en de opening op de nieuwe locatie in maart volgend jaar. Hoogste tijd voor een belletje met chef-kok en eigenaar Dorus Clement, want daar willen we meer over weten.
Wat een veranderingen zeg.
‘Ja, zeg dat wel. Chocolat draaien we tot tweede helft december in de Torenstraat, daarna starten we een pop-up in Hotel Keijzer als overbrugging. In maart hopen we Chocolat te openen op de nieuwe locatie in Chasse Botanique.’
Wat kunnen we daar verwachten van Chocolat?
‘Het restaurant komt in een oude kazerne, wat deels wordt gebruikt voor woningbouw en deels voor commerciële activiteiten zoals horeca. We krijgen er een ruimte van 360 vierkante meter, die we gaan inrichten. De vergunningaanvraag voor de verbouwing staat uit, want er moet een nieuwe keuken komen en het restaurant moet ingericht worden.’
Hoe bijzonder wordt het?
‘Chasse Botanique heeft een rijks monumentale kazerne en een botanische kas. Het ziet er prachtig uit. Verder zit er een filmhuis en zit er een brunchzaak, Teds Breda Botanique. Het gebied is een mooie toevoeging aan het toch al zo mooie Breda. Er zijn mooie samenwerkingen te bedenken. Wat ook mooi is, is dat er een grote parkeerplaats is. De bereikbaarheid is straks optimaal.’
360 vierkante meter. Betekent dat ook een toename van het aantal couverts?
‘Nee, we houden de 60 tot 70 couverts, die we nu ook hebben. Er komt alleen meer lucht in de zaak door een ruimere opstelling. De sfeer van Chocolat zoals het nu is blijft, maar dan krijgt het een nieuw jasje. Het wordt een tijdloze uitstraling, maar dan iets moderner.’
En culinair? Wat kan de gast verwachten straks?
‘We blijven doen waar we goed in zijn en waarin we ons goed voelen: lekker koken voor de gast vanuit a la carte en verrassingsmenu’s. Misschien dat de a la carte-kaart wat ruimer kan, en dat we ons ook wat meer gaan richten op de zakelijke markt. Maar eerst de focus op verbouwing. Er moet veel gebeuren, maar we hebben er ontzettend veel zin in’.
Lees ook:
Gepassioneerde Taks Yuen zet jubilerend Mei Wah in transitie
Tonny Berentsen (De Kromme Dissel): ‘Ik werd kok door Cas Spijkers’
Niels en Joleen openen restaurant Element in Gasfabriek Meppel
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.