Advertorial

Doe mee aan NK Blindproeven en maak kans op fantastische wijnreis

Advertorial – Wil jij lekkere wijnen proeven en kans maken op een fraaie wijnreis? Doe dan mee aan het NK Blindproeven en maak kans op een onvergetelijke reis naar het gerenommeerde champagnehuis Nicolas Feuillatte in Frankrijk. Het is een open toernooi, dus iedereen kan meedoen!

WTOL Academy organiseert de eerste editie van het NK Blindproeven van wijn op individueel niveau. De hoofdprijs is een geheel verzorgde reis voor twee personen naar het gerenommeerde champagnehuis Nicolas Feuilatte. Zowel professionals als consumenten kunnen zich inschrijven.

Het Nederlands kampioenschap draagt de naam ‘SVH Wijnexpert van het jaar 2022’ en verwijst naar partner Stichting Vakbekwaamheid Horeca, het kenniscentrum van de horeca dat staat achter goed getrainde en opgeleide horecaprofessionals. De wedstrijd staat geheel in het teken van wijnliefhebbers en het vergroten van de wijnkennis in Nederland. 

Wijnimporteur L’Exception heeft zich eveneens verbonden aan de wedstrijd en stelt de hoofdprijs ter beschikking: een volledig verzorgde reis voor twee personen naar het gerenommeerde champagnehuis Nicolas Feuilatte. The Wine List en Oud Reuchlin & Boelen zijn eveneens wijnpartner. Mediapartners zijn Gastvrij Rotterdam, ChefsFriends.nl en Culinaire Saisonnier.

Voorrondes
De competitie bestaat uit vijf voorrondes, waarvan drie op Gastvrij Rotterdam, één in Houten bij het Vakcentrum Food Wine & Hospitality en één bij Het Amsterdamse Proeflokaal.

Eerste voorronde: 20 september, incl. toegang Gastvrij Rotterdam

Tweede voorronde: 21 september, incl. toegang Gastvrij Rotterdam

Derde voorronde: 22 september, incl. toegang Gastvrij Rotterdam

Vierde voorronde: 11 oktober, Vakcentrum Food Wine & Hospitality

Vijfde voorronde: 15 november, Het Amsterdamse Proeflokaal

Wijnkennis vergroten
Ruud Weterings, directeur WTOL Academy: ‘Het doel van de wedstrijd is deelnemers hun kennis als wijnliefhebber te laten vergroten. Het blind proeven van wijnen in combinatie met een wedstrijdelement, draagt daaraan bij. Deelnemen is leuk en vooral leerzaam. Winnen is een aangename bijkomstigheid. De competitie bestaat uit tien vragen over zes te proeven wijnen. Er is bij de vragen geen interpretatie mogelijk, het antwoord is gewoon goed of fout.’

Op de avond van de wedstrijdvoorronde worden de geproefde wijnen in een webinar toegelicht. De deelnemers worden per mail geïnformeerd over de uitslag.

Voor iedereen
De voorrondes zijn toegankelijk voor iedereen met liefde voor wijn. Om de kans op een plek in de halve finale te vergroten, kunnen deelnemers aan meerdere voorrondes meedoen. Alleen de hoogste score van de deelnemer in de voorrondes telt uiteindelijk. 

Halve finale en finale
De halve finale vindt plaats in januari 2022 en de finale in februari in het Vakcentrum Food Wine & Hospitality. De beste twintig deelnemers van alle voorrondes plaatsen zich voor de halve finale in januari 2022. De beste tien van de halve finale plaatsen zich voor de finale in februari 2022. Een wedstrijdleiding houdt toezicht op een zorgvuldig verloop van de competitie. 

Aanmelden
Aanmelden voor de wedstrijd kan via www.NK-blindproeven2022.nl.

Vorig artikel

Wandelen in Woold: over klompenpad van en naar de Brömmels

Volgend artikel

Zeven keer Bib Gourmand in de provincie Utrecht

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.