Nieuws

Documentaire over brand bij De Treeswijkhoeve in Waalre

Er is een documentaire gemaakt over de periode tussen de brand bij De Treeswijkhoeve in Waalre vorig jaar november en de heropening in maart 2022. ‘Uit de as herrezen’ is te bekijken op de website van het tweesterrenrestaurant van Anne-Laura en Dick Middelweerd.

Een documentaire over het vuur en de passie bij het Treeswijk-team, dat zo sterk is dat het ook deze periode samen doorstond, zo wordt de documentaire aangekondigd. Met een exclusief kijkje achter de schermen bij het gastdiner bij restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin.

Dick Middelweerd
Met persoonlijke interviews en inside stories. Met een lach en een traan. Met een verhaal over uit de as herrijzen en een nieuwe start. ‘We zijn een heel hecht team, werken dag en nacht samen, dus de emotie liepen op de dag van de brand heel hoog op’, aldus Dick.

Keuken
De brand brak zaterdagochtend 27 november uit in de keuken, het hart van de zaak. Vlam in de pan. Met man en macht werd gewerkt om het vuur te blussen, dierbare inventarisstukken veilig te stellen en de Treeswijk-honden veilig naar buiten te krijgen. Op 4 maart dit jaar werd het tweesterrenrestaurant heropend. ‘De fornuizen werden voor de eerste keer weer ontstoken. Het vuur in het team werd maximaal opgestookt. Gejuich, gejoel, een gil van enthousiasme. We gaan ervoor!’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Rutger kookt in Mexico dankzij wedstrijd Chaîne des Rôtisseurs

Volgend artikel

Michelin 2022: drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien keer één ster

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.