Nieuws

Dit zijn de winnaars van de Proefschrift Awards

Proefschrift Restaurants heeft maandag 14 oktober voor de tweede keer awards uitgereikt aan bedrijven, eigenaren, chefs en medewerkers in de topgastronomie. De prijzen en het daarbij ontwikkelde onlineplatform zijn een initiatief van The Wine and Food Association.

ProefschriftRestaurants.nl is een onafhankelijke selectie van de leukste, boeiendste en beste restaurants van het moment, ingedeeld in vier prijscategorieën.

The Wind and Food Association
Het vorig jaar gelanceerde platform is een initiatief van The Wine and Food Association, dat jaarlijks tevens awards uitreikt. Die uitreiking vond maandag 14 oktober plaats tijdens de negende editie van Gastronomie-Fine Food Professional in de RAI in Amsterdam.

Prijzen
De winnaars van de verschillende awards zijn:

  • Restaurant van het Jaar (tot 55 euro): Choux in Amsterdam.
  • Restaurant van het Jaar (tot 75 euro): Beulings in Amsterdam.
  • Restaurant van het Jaar (tot 100 euro): De Burgemeester in Linschoten.
  • Restaurant van het Jaar (vanaf 100 euro): Vinkeles in Amsterdam.
  • Chef van het Jaar (restaurants tot 55 euro): Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel in Nijmegen.
  • Chef van het Jaar (restaurants tot 75 euro): Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard.
  • Chef van het Jaar (restaurants tot 100 euro): Thomas Diepersloot en Robert Poel van Voltaire in Leersum.
  • Chef van het Jaar (restaurants vanaf 100 euro): Fred Mustert van Fred in Rotterdam.
  • Souschef van het Jaar: Ivan Beusink en Yascha Oosterberg van Rijks in Amsterdam.
  • Talentvol Chef van het Jaar: Jurgen van der Zalm van Vinkeles in Amsterdam.
  • Sommelier van het Jaar: Edgaras Razminas van De Lindehof in Nuenen.
  • Talentvol Sommelier van het Jaar: Tim Theuns van Pure C in Cadzand.
  • Gastheer/-vrouw van het Jaar: Randy Bouwer van Zarzo in Eindhoven.
  • Talentvol Gastheer/-vrouw van het Jaar: Saskia de Kuijer, 6&24 in Den Haag.
  • Wijn|Spijs Specialist van het Jaar: Milton Verseput van Olivijn in Haarlem.
  • Prijs|Plezier van het Jaar: ’t Molenhuys in Rijkevoort.
  • Fromager van het Jaar: Laura Überschär van Joann in Enschede.
  • Wijnkaart van het Jaar: FG Restaurant in Rotterdam.

Voor meer informatie over de award-winnaars en de geselecteerde restaurants kun je terecht op de website van ProefschriftRestaurants. ChefsFriends feliciteert alle winnaars van harte met hun prijs.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

René Brienen sluit jubileumjaar af met oud-leerlingen

Volgend artikel

Four hands lunch met Deense sterchef bij De Nederlanden

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.