Blog

Dinnershow Villa Thalia: letterlijk en figuurlijk van hoog niveau

Dans, muziek en acrobatiek. Bij Dinnershow @ Villa Thalia in Rotterdam breng je in één avond een bezoek aan Parijs, Londen, New York en de Copacabana in Rio de Janeiro, terwijl je tijdens je vlucht geniet van een viergangendiner van tweesterrenchef François Geurds. ChefsFriends mocht 19 september mee op reis.

Villa Thalia aan de Kruiskade in Rotterdam wordt geëxploiteerd door Chiel Jongejan, eigenaar van Sfeerhoreca.

Club en evenementenlocatie
De gelegenheid is club, evenementenlocatie én thuishaven van de dinnershow, die dit jaar toe is aan de tweede editie.

Deze maand is het tweede jaar van start gegaan en tot in mei vindt deze plaats op vrijdag- en zaterdagavond. ChefsFriends is mee op de reis van zaterdag 19 september.

Bedienend personeel
Bij binnenkomst worden we keurig naar onze plek begeleid en niet veel later komt Elisa zich voorstellen. Zij gaat ons deze avond in de watten leggen en bij vragen of opmerkingen kunnen we bij haar terecht.

Erg origineel is de manier waarop de mensen van de bediening worden betrokken bij het programma. Zij openen de avond met een ingestudeerde dans en herhalen dat na ieder blok entertainment.

François Geurds
De culinaire invulling is in handen van de Rotterdamse tweesterrenchef François Geurds.

Het entertainment is een combinatie van zang, dans en acrobatiek en brengt je in de wereldsteden Parijs, Londen, New York en Rio de Janeiro.

De tafels zijn ingedeeld in een sfeervolle setting in een u-vorm rondom het podium met catwalk, waardoor iedereen goed zicht heeft.

360 graden projectie
Erg bijzonder en fraai is de 360 graden projectie op de wanden, met daarop beelden van de stad die op dat moment wordt bezocht.

Zang en dans zijn afgestemd op de stad en het land waarin het gelegen is. Voor extra cachet zorgen de fraaie trapeze-acts.

Viergangenmenu
Tijdens de vlucht geniet je van een speciaal ontwikkeld viergangenmenu, waarbij je als gast kunt kiezen voor vlees, vis of vegetarisch. Er zijn vluchten waarbij je met minder genoegen moet nemen.

Arrangementen
De dranken zijn inbegrepen bij het arrangement waarvoor je kiest: vier uur of vijf uur. Er is (daarom) geen bijpassend wijnarrangement. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 75 euro.

Per avond is er plek voor 300 personen. De vlucht waarmee ChefsFriends deze zaterdagavond reist, is vol.

Vis, vlees of vegetarisch
Om de smaakpapillen te activeren, beginnen met een amuse van gepekelde zalm, een krieltje en variant op Hollandaise saus.

De eerste gang is voor ons een dim sum gevuld met pittig varkensvlees, maar kan ook worden geserveerd met een vulling van witvis (vis) of oosterse groenten (vegetarisch). Het tweede gerecht is een soep van green curry, paddenstoelen en cashewnoten.

Lam en kabeljauw
Als hoofdgerecht proeven we zowel vlees (lamstajine) als vis (kabeljauw/geroosterde paksoi, cassave en Hollandaise. Wie voor vegetarisch kiest, krijgt couscous, amandel, abrikozen, groenteflan en knoflookschuim.

Dessert
Het slotstuk van de dinnershow wordt uitgevoerd door alle mensen uit de keuken. In een rij passeren zij de tafels voor het maken van het dessert, waarbij iedere kok een component toevoegt.

Zo krijgen ook zij de aandacht die ze verdienen voor het culinaire gedeelte van de mooie avond uit. Prima idee.

FG
Na het dessert ‘The journey where FG meets Villa Thalia in candyland’ wordt de setting razendsnel en vakkundig omgebouwd en verandert Villa Thalia weer in een club.

Vrij toegankelijk voor de gasten van de dinnershow en entertainment van een andere orde.

Rotterdam
Lof voor ondernemer Chiel Jongejan van Sfeerhoreca, in Rotterdam eigenaar van diverse (eet)cafés en clubs.

De dinnershow is een uitbreiding van zijn portfolio en een toevoeging aan dat wat er in Rotterdam allemaal al is.

Boekingen
Dinnershow @ Villa Thalia is tot in mei volgend jaar te bezoeken op vrijdag en zaterdag.

Kaarten zijn beschikbaar vanaf 75 euro per persoon. Ga voor boekingen en/of meer informatie naar de website van Villa Thalia.

Vorig artikel

8 keer stoofpotje op Instagram

Volgend artikel

Lunch met Zuid-Afrikaanse wijnen bij Bridges Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.