Nieuws

Dick Middelweerd serveert exclusief diner in kerk Eindhoven

Een tweesterrendiner van Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre in een kerk. Het kan in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week, 16 tot en met 25 oktober. Voor een all-in prijs van 150 euro kun je in de Augustijnenkerk genieten van een bijzonder menu op een bijzondere locatie.

Het menu van tweesterrenchef Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in de Augustijnenkerk aan de Tramstraat in Eindhoven is onderdeel van een initiatief van vijf ondernemers uit de streek. Tijdens de Dutch Design Week presenteren zij De Allegorie van het Zuiden.

Het schip van de kerk transformeert ’s avonds tot een eetzaal, waar Dick speciaal voor deze gelegenheid een eenmalig menu serveert.

All-in
Voor een all-in prijs van 150 euro kun je een plek reserveren aan de ruim 20 meter lange tafel, die onderdeel is van een complete installatie van Atelier van Asseldonk uit Mariaheide.

Oogenlust uit Eersele kleedt het gehele tafereel aan, daarbij ondersteund door meesterbouwer Bruns uit Bergeijk.

Beerze Bier uit Vessem is verantwoordelijk voor de andere helft van de geserveerde bier-spijscombinatie.

Reserveren
Ook buiten de kerkmuren zijn er activiteiten. Marktkoopmannen verkopen hun waar, muzikanten spelen en er zijn kraampjes waar eten en drinken te verkrijgen zijn.

De activiteiten beginnen ’s ochtends om 11.00 uur, het diner vangt aan om 19.00 uur. Reserveren voor het diner kan via de website Allegorievanhetzuiden.nl.

Vorig artikel

Kookboek en pop-up restaurant Robert Kranenborg en DWDD

Volgend artikel

Werelds aan het Strand Ouddorp wint publieksprijs Mooiste Bar

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.