Nieuws

Designdiners Dutch Cuisine tijdens Dutch Design Week

Dutch Cuisine brengt tijdens de Dutch Design Week (22-30 oktober) in Eindhoven ‘een ode aan de Nederlandse grond en cultuur’. In samenwerking met Atelier NL serveren Luc Kusters, Jef Schuur en Peter Gast een exclusief designdiner met als thema ‘Earth to Table’. Locatie is de Bergmannkerk in de lichtstad.

Een serie exclusieve designdiners die ‘het land naar de tafel brengen’ van Dutch Cuisine en Atelier NL tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Nederlandse eetcultuur
Een select gezelschap kan drie avonden genieten van speciale signature dishes, die bedoeld zijn als herwaardering van de Nederlandse eetcultuur, met haar landbewerking en duurzame voedselproducten.

Peter Gast, Jef Schuur en Luc Kusters
Aan ‘A Soil Soiree’ wordt meegewerkt door Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen (23 oktober), Jef Schuur van Bij Jef in Den Hoorn op Texel (27 oktober) en Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam (29 oktober).

Seizoensgroenten
De drie chefs serveren verfijnde, karakteristieke gerechten van seizoensgroenten en andere pure ingrediënten, afkomstig van Nederlandse boeren en producenten.

Atelier NL
De diners kennen een intieme setting en vinden met een select gezelschap plaats in het hart van Earth Alchemy Factory, de studio van Atelier NL in de Bergmannkerk.

Earth to Table
‘Earth to Table’ valt samen met de lancering van Atelier NL’s nieuwe ZandGlas-collectie (uit lokaal zand gemaakt glaswerk) en hun eerste, in eigen studio geproduceerde Clay Service (kleiservies). De gerechten worden daarop geserveerd.

Reserveren
De kosten bedragen 150 euro persoon all-in. De avond duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Reserveren kan via de website Earth to Table.

Dutch Cuisine

ChefsFriends was recent te gast tijdens een presentatie over de actuele status van Dutch Cuisine. We maakten een vlog, waarin we spreken met ambassadeurs en proeven we typische Dutch Cuisine-gerechten.

Vorig artikel

Amerikaanse wijnen tijdens winemakers diner bij FG Food Labs

Volgend artikel

Hilton the Hague introduceert nieuw concept: Mindful Meetings

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.