Home / Persoonlijk / Dennis Willems: ‘Nog meer zelfvoorzienend ondernemen’

Dennis Willems: ‘Nog meer zelfvoorzienend ondernemen’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Dennis Willems van restaurant Morille in Koudekerke.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Een borrelplank met een appelboefje (Apple Bandit). Op de borrelplank liggen in elk geval kaas met mosterd, en worst.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Zelfgemaakte mayonaise, eieren van onze kippen, kaas en mosterd, en verse melk van de boer.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Gewoon hard werken, en hout hakken voor onze kachel.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Elke zaterdag pizza eten, zo heet mogelijk. Inclusief de bijbehorende discussie over wel of geen ananas.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Daslook en morieljes. De mooiste ingrediënten uit de natuur.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Naar de wildernis, de natuur in. Het liefst met zo weinig mogelijk comfort en bagage. Travel light and let the wild provide.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Ik heb onlangs fantastisch gegeten bij Vigor in Vught, onder de geweldige begeleiding van Edgaras Razminas. Maar eerlijk is eerlijk, de drive-through bij Kentucky vind ik ook heerlijk.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Nog meer stappen zetten richting zelfvoorzienend ondernemen. Als het even kan off grid de natuur in met mijn gezin.’

Bekijk alle afleveringen uit de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Jonnie, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.