Persoonlijk

Dennis Willems: ‘Nog meer zelfvoorzienend ondernemen’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Dennis Willems van restaurant Morille in Koudekerke.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Een borrelplank met een appelboefje (Apple Bandit). Op de borrelplank liggen in elk geval kaas met mosterd, en worst.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Zelfgemaakte mayonaise, eieren van onze kippen, kaas en mosterd, en verse melk van de boer.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Gewoon hard werken, en hout hakken voor onze kachel.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Elke zaterdag pizza eten, zo heet mogelijk. Inclusief de bijbehorende discussie over wel of geen ananas.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Daslook en morieljes. De mooiste ingrediënten uit de natuur.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Naar de wildernis, de natuur in. Het liefst met zo weinig mogelijk comfort en bagage. Travel light and let the wild provide.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Ik heb onlangs fantastisch gegeten bij Vigor in Vught, onder de geweldige begeleiding van Edgaras Razminas. Maar eerlijk is eerlijk, de drive-through bij Kentucky vind ik ook heerlijk.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Nog meer stappen zetten richting zelfvoorzienend ondernemen. Als het even kan off grid de natuur in met mijn gezin.’

Bekijk alle afleveringen uit de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Carrièrekans: Senses Amsterdam zoekt chef-kok

Volgend artikel

Michelin 2023: vier nieuwe groene sterren

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.