Nieuws

De Treeswijkhoeve heropent na brand: ‘Zon schijnt letterlijk en figuurlijk’

De zon schijnt letterlijk en figuurlijk in Waalre. De Treeswijkhoeve heropent vandaag de deuren, nadat het sinds november dicht was door een brand in de keuken. ‘Het is heel spannend. Alsof je na een periode van maanden de finish haalt, maar tegelijkertijd ook aan de start staat van iets nieuws.’

Eigenaren Dick en Anne-Laura Middelweerd en het team van het tweesterrenrestaurant hebben lang toegewerkt na de heropening op vrijdag 4 maart. ‘Natuurlijk hebben we ons wel eens zorgen gemaakt. Hoe langer iets duurt, hoe lastiger het is. Vanwege corona waren niet altijd alle materialen voorhanden en was er tijdens de verbouwing uitval vanwege ziekte. Gelukkig waren we goed verzekerd.’

Nieuw menu
En dus is het nu weer mogelijk om gasten te ontvangen. ‘Het is heel spannend, ook omdat we met een volledig nieuw menu starten. Normaal gesproken is dat een proces dat geleidelijk gaat, nu komen ze samen. Maar we zijn enorm gemotiveerd en genieten van het resultaat.’

De Treeswijkhoeve heeft een volledig nieuwe keuken, waarin de afgelopen dagen de nieuwe gerechten zijn getest en geproefd. ‘Maar niets zo leuk als gasten mogen verwennen. Een schilder vindt het ook niet erg om te schuren en plamuren, maar hij zijn beroep gekozen voor het schilderwerk. Dat is wat hij het liefste doet.’

Trots op team
De ondernemers kijken er naar uit weer aan het werk te kunnen. ‘We hebben het verleden afgesloten en willen nu door. Anne-Laura en ik zijn heel erg trots op het team. Onze medewerkers hebben ons door deze periode heen getrokken. We zijn als ploeg nog verder naar elkaar toegegroeid.’

De coronaperiode heeft het echtpaar ook wel ‘geholpen’. ‘Omdat we de afgelopen jaren te maken hebben gehad met gedwongen sluitingen en dus ook heropeningen. We hebben de winter afgesloten en kijken uit naar het voorjaar. In Waalre schijnt vandaag letterlijk en figuurlijk de zon.’

Lees ook:
Anne-Laura en Dick Middelweerd over 30 jaar De Treeswijkhoeve
Chef2Chef: Anne-Laura en Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Niven heeft nieuw kookboek en wij mogen een exemplaar weggeven

Volgend artikel

Nieuw foodconcept voor Leonardo Royal Hotels in Den Haag en Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.