Home / Nieuws / De Treeswijkhoeve heropent na brand: ‘Zon schijnt letterlijk en figuurlijk’

De Treeswijkhoeve heropent na brand: ‘Zon schijnt letterlijk en figuurlijk’

De zon schijnt letterlijk en figuurlijk in Waalre. De Treeswijkhoeve heropent vandaag de deuren, nadat het sinds november dicht was door een brand in de keuken. ‘Het is heel spannend. Alsof je na een periode van maanden de finish haalt, maar tegelijkertijd ook aan de start staat van iets nieuws.’

Eigenaren Dick en Anne-Laura Middelweerd en het team van het tweesterrenrestaurant hebben lang toegewerkt na de heropening op vrijdag 4 maart. ‘Natuurlijk hebben we ons wel eens zorgen gemaakt. Hoe langer iets duurt, hoe lastiger het is. Vanwege corona waren niet altijd alle materialen voorhanden en was er tijdens de verbouwing uitval vanwege ziekte. Gelukkig waren we goed verzekerd.’

Nieuw menu
En dus is het nu weer mogelijk om gasten te ontvangen. ‘Het is heel spannend, ook omdat we met een volledig nieuw menu starten. Normaal gesproken is dat een proces dat geleidelijk gaat, nu komen ze samen. Maar we zijn enorm gemotiveerd en genieten van het resultaat.’

De Treeswijkhoeve heeft een volledig nieuwe keuken, waarin de afgelopen dagen de nieuwe gerechten zijn getest en geproefd. ‘Maar niets zo leuk als gasten mogen verwennen. Een schilder vindt het ook niet erg om te schuren en plamuren, maar hij zijn beroep gekozen voor het schilderwerk. Dat is wat hij het liefste doet.’

Trots op team
De ondernemers kijken er naar uit weer aan het werk te kunnen. ‘We hebben het verleden afgesloten en willen nu door. Anne-Laura en ik zijn heel erg trots op het team. Onze medewerkers hebben ons door deze periode heen getrokken. We zijn als ploeg nog verder naar elkaar toegegroeid.’

De coronaperiode heeft het echtpaar ook wel ‘geholpen’. ‘Omdat we de afgelopen jaren te maken hebben gehad met gedwongen sluitingen en dus ook heropeningen. We hebben de winter afgesloten en kijken uit naar het voorjaar. In Waalre schijnt vandaag letterlijk en figuurlijk de zon.’

Lees ook:
Anne-Laura en Dick Middelweerd over 30 jaar De Treeswijkhoeve
Chef2Chef: Anne-Laura en Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Jonnie, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.