Nieuws

De Nederlanden in Vreeland krijgt meer eigentijdse stijl

Wilco Berends is tien jaar chef-kok van De Nederlanden in Vreeland. Mooi moment om de zaak eens flink onder handen te nemen. Deze maand gaat het restaurant volledig op de schop en verandert het in een eigentijdse stijl met een knipoog naar klassiek.

De kookstijl van Wilco en het pand zijn klassiek te noemen, vandaar de knipoog. Het restaurant daarentegen krijgt met behulp van een binnenhuisarchitectuur een eigentijdse look.

De Nederlanden krijgt drie gastenruimtes met elk een eigen stijl en sfeerbeleving. Zo krijgt de serre aan de voorzijde van het pand een zwart-witte uitstraling. De zwarte vloer blijft liggen en door aanpassingen krijgt de ruimte een meer informele sfeer.

De Vecht
Het restaurant krijgt de kleur blauw. Dit vanwege het water van de Vecht waar het restaurant aan is gevestigd. Verder krijgt de ruimte onder andere oesterafbeeldingen als wanddecoratie.

‘Dan is er nog een soort van nis. Deze ruimte wordt zwart met goud en de boog zetten we aan met een zwarte lijst. Deze ruimte straalt warmte uit zoals de rijke Franse bistro-stijl’, aldus Caroline Berends, mede-eigenaresse van de zaak.

Les Patrons Cuisiniers
De totale verbouwing moet eind januari klaar zijn, maar gasten kunnen vanaf zaterdag 9 januari alweer genieten van de kookkunsten van sterkok Wilco Berends en zijn team. Het restaurant wordt namelijk tijdelijk verplaatst naar de lounge.

Na de verbouwing van het restaurant worden verder dit jaar de 10 hotelkamers onder handen genomen. Dit gebeurt stapsgewijs. Vorig jaar hebben de 2 zalen al een facelift gekregen.

De Nederlanden is gevestigd aan de Duinkerken 3 in Vreeland aan de Vecht. Het restaurant is aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers. Wilco Berends is dit jaar 10 jaar chef-kok in De Nederlanden.

Vorig artikel

Promotieprijs voor kersvers sterrestaurant Strandlodge Winterswijk

Volgend artikel

Derlon Hotel Maastricht wint ‘Oscar van de hotelindustrie’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.