Restaurant De Moerbei in Warmond heeft een nieuw interieur. Chef-kok Michael Corpel en gastheer-vinoloog Frank de Haas presenteren een elegante restyling die de ziel van de monumentale boerderij bewaart en tegelijk een eigentijdse uitstraling toevoegt.
Een jaar na de overname door Michael en Frank is De Moerbei klaar voor een volgende fase. In samenwerking met interieurontwerper Manon de Groot kreeg het restaurant een warm, stijlvol en modern interieur. ‘We wilden De Moerbei volledig eigen maken, zonder de vertrouwde sfeer te verliezen,’ zeggen Frank en Michael. ‘Na jaren binnen dit restaurant gewerkt te hebben, voelde dit als het juiste moment om onze eigen stempel door te voeren, tot in elk detail.’
Het klassieke fundament van de boerderij bleef behouden. De Groot koos voor natuurlijke materialen, rustige tinten en subtiele contrasten. De gestreepte wandbekleding maakte plaats voor een grijsgroene kleur die rust brengt, terwijl de lambrisering een diepere groentoon kreeg.
De verlichting speelt een belangrijke rol in de restyling. Nieuwe spots en moderne lampenkappen zorgen voor sfeer en functionaliteit, passend bij de lage plafonds van het historische pand.
Ook het meubilair is vernieuwd. De stoelen zijn gekozen op comfort en uitstraling, en een spiegelwand met afgeronde vormen zorgt voor extra licht en ruimtelijkheid, zonder dat het warme karakter verloren gaat.
Michelinster opnieuw bevestigd
Naast het vernieuwde interieur is er nog een reden tot trots. De Moerbei wist onder leiding van chef-kok Michael opnieuw de Michelinster te behouden. Een erkenning voor het constante vakmanschap en de hoge kwaliteit van het restaurant. ‘Het is een bevestiging dat we op het juiste spoor zitten: met respect voor het verleden, maar met een blik op de toekomst,’ aldus Michael.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Restaurant Alma in Oisterwijk krijgt aankomende zomer een make-over. Het sterrenrestaurant van Wouter van Laarhoven…
-
Vera Voorend en Tommy Jansen gaan Maeve verbouwen. Het met een Michelinster bekroonde restaurant in…
-
Restaurant Judith, gevestigd in Kasteel Engelenburg in Brummen, heeft een nieuwe chef. Bas Diepenbroek neemt…


