Home / Nieuws / De Moerbei houdt ster met Michael Corpel: ’Jarenlang alles voor gedaan’

De Moerbei houdt ster met Michael Corpel: ’Jarenlang alles voor gedaan’

Chef Michael Corpel en gastheer Frank de Haas durfden het aan om De Moerbei in Warmond over te nemen van Anjo en Hans de Bont, die het door Michelin bekroonde restaurant liefst 28 jaar exploiteerden. Inclusief ster, zo bleek tijdens de presentatie van de nieuwe gids. ‘Kers op de taart.’

Je bent nu sterchef, hoe voelt dat?
‘Dat voelt heel erg goed. Daar heb ik jarenlang alles voor gedaan, ik ben bij zoveel chefs in de leer geweest. Ooit is dat het waard, is wat ik altijd hoorde. Nu het zover is, kan ik zeggen dat dit het inderdaad waard was. Fijn dat het is gelukt!’

‘Het behouden of verdienen van de Michelinster is de kers op de taart. Eerder dit jaar kocht ik met compagnon Frank de Haas het restaurant. Dan weet je dat de presentatie van de nieuwe gids eraan komt. Nu ben ik niet alleen ondernemer, maar ook eigenaar van een sterrestaurant.’

Welke rol heeft het behouden van de ster gespeeld sinds jouw aanstelling?
‘Dit is wie ik ben, hoe ik kook en hoe ik het jarenlang heb gedaan. De Moerbei had al een ster en ik kookte er als keukenchef ook al onder leiding van de vorige eigenaren. De ster was echter van hen. Toen was het goed genoeg en nu blijkbaar ook.’

‘Dat neemt niet weg dat er stiekem toch wel wat spanning op zat. Michelin is geweest. Dat is in ieder geval het sterke vermoeden dat we hebben. En dan is het alsof jij je examen inlevert en was het in dit geval wachten tot 7 oktober.’

‘De dag van het (vermeende) bezoek van de inspecteur voelde bijna perfect. Het was mooi weer, waardoor we de lunch op het terras konden serveren. En dan zit je bij De Moerbei echt heerlijk.’

Hoe heb je de dag in Maastricht ervaren?
‘Het was spannend tot het laatste moment. Vooraf weet je niet of je de ster behoudt en hoe ze dat doen op het podium. Ik had het wel heel gaaf gevonden als we wel op het podium waren geroepen, omdat we als nieuwe eigenaren de ster hadden behouden.’

‘Nu moesten we na de presentatie in de aula wachten op het antwoord. Samen met Roy (Eijkelkamp, RL) en Pascal (Beeren, RL) van De Bokkedoorns hebben we de app van Michelin in de gaten gehouden en was het zoeken naar de lijsten met daarop de antwoorden.’

‘We zagen de ster staan bij De Moerbei, maar waren er pas volledig gerust op toen we zagen dat we niet in het overzicht stonden van de vervallen sterren. Potverdorie, dat was voor ons de bevestiging!’

Hoe is het feit dat jij nu de keuken leidt zichtbaar op de kaart?
‘Feitelijk is er niet zoveel veranderd, omdat ik al keukenchef was onder de vorige eigenaren. Nu hebben we een volledig nieuwe kaart. Dat is echter niet per se vanwege het ondernemerschap, maar met name omdat ik het fijn vind om regelmatig te wisselen zodat gasten verrast blijven.’

‘Hoewel ik het idee heb dat ik hetzelfde doe sinds de overname, horen we toch van veel gasten dat het nog beter is dan het al was. Wellicht voel ik me vrijer en kan ik – daardoor – net wat meer mijn ding doen. Dat past ook wel bij wie ik ben. Het vandaag beter willen doen dan gisteren.’

‘Gasten reageren zo fijn en blij. Ik kom aan tafel en dat vinden ze leuk. En ik hoor regelmatig dat ze het zo jammer vinden dat ze al bij het dessert zijn en dat ze opnieuw willen beginnen. Nog een keer komen, is dan mijn advies, en het is gaaf om te zien dat dit ook gebeurt.’

‘Frank vertelde me na onze overname ook al dat vaste gasten nog minimaal één keer zouden komen. Ze komen echter vaker en dat is een prachtig compliment. Het loopt echt heel erg goed door en dat is fijn, zeker ook voor startende ondernemers.’

Lees ook:
Ster voor Landgoed Lauswolt met nieuwe chef Seb Smit: ‘Niet verwacht’
Marco Helsloot kookt 26e ster Merlet: ‘Ik krijg vrijheid en voel steun’
Ook met Kenny Friederichs ster voor Latour: ‘Site Michelin blijven refreshen’
Sofiane Bons handhaaft ster Joelia: ‘Heel apart gevoel’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.