Nieuws

De meest memorabele eetmomenten van Willem Kool

Willem Kool werkt 10 jaar voor het Stan Huygens Journaal. Dagelijks zet hij zijn vork in een bord sterreneten, borrelt hij met captains of industry en proost hij met succesvolle wijnhandelaren. Hoogste tijd om Willem naar zijn drie meest memorabele eetmomenten te vragen.

Onlangs gaf Willem Kool een feest vanwege zijn 60ste verjaardag, 30 jaar werkzaam voor De Telegraaf en 10 jaar het gezicht van het Stan Huygens Journaal. In de tuin het Hilton Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid vertelt Willem met een goed glas witte wijn in de hand voor de camera van ChefsFriends.nl over zijn meest memorabele eetmomenten in de Nederland topgastronomie.

Verder geeft hij diverse favoriete gerechten prijs, een lijstje om u tegen te zeggen. Allen voorzien van motivatie. We kunnen niet anders concluderen dat Willem een neus heeft voor het goed leven als we de lijst bekijken.

Favoriete ontbijt
‘Ik kreeg in Librije’s Hotel het ontbijt op de kamer. Nog nooit zo’n uitgebreid ontbijt gehad. Het spek waar het vet nog van af droop hing als een shirtje met een wasknijper aan draad. Geweldig. Het smaakte buitengewoon goed’.

Beste voorgerecht
‘Dat was bij Bord’eau. Chef Richard van Oostenbrugge legde een mooi stukje rauwe vis op het bord en deed daar een klein beetje saus bij. Zo puur. En dat serveerde hij op een mooi wit bord met een klein beetje olijfolie en een paar groene blaadjes. Simpel, mooi en enorm lekker.’

Favoriete hoofdgerecht
‘Dan kom ik toch bij Jonnie Boer van De Librije terecht. Ik ben een echte vleesliefhebber. Ben gek op lamsnek. Zeker zoals Jonnie dat klaarmaakt. Zo goed van smaak. Heerlijk.’

Favoriete dessert
‘Ik ben gek op chocolade. Als het met chocolade te maken heeft, dan smelt ik. Een heel mooi dessert dat zowel Bord’eau als Ciel Bleu heeft, dat is een dessert waarbij je met een hamertje ijs moet doortikken. Vervolgens komt er chocolade uit. Echt super.’

Ook heeft Willem Kool nog zijn top-5 favoriete restaurants aan ons verteld. Dat lijstje nemen we mee in de eerstvolgende nieuwsbrief van ChefsFriends.nl. Nog geen abonnee van onze gratis nieuwsbrief? Meld je dan snel aan. Vergeet niet jou voorkeur door te geven wanneer je de nieuwsbrief wilt ontvangen.

 

Vorig artikel

Reserveer je plek: ’s nachts kip aan spit bij Rijks Amsterdam

Volgend artikel

Kookboekennieuws.nl, nieuw platform voor kookboeken

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.