Nieuws

De Kromme Dissel viert 50 jaar een Michelinster met Tour

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum heeft de unieke prestatie neergezet om 50 achtereenvolgende jaren de trotse bezitter te mogen zijn van één Michelinster. Het sterrenrestaurant heeft hiermee het eigen record verbroken en is de aanvoerder voor de langste aaneengesloten periode als sterbezitter in Nederland.

Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant erin om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van één Michelinster. ‘Het is een feest voor de zintuigen dat Michelin het restaurant al 50 jaar waardeert met een ster’, vertelt chef-kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel.

‘We zijn ook ontzettend blij dat ondanks de coronacrisis en de sluiting van het restaurant ons talent, ons aanpassingsvermogen en onze engagement gezien wordt. Het waren toch enkele spannende weken en de ontlading is groot. We hopen dat we snel de deuren weer open mogen zetten en dit samen met onze gasten groots kunnen gaan vieren’, aldus Berentsen.

Jubileumjaar 
Om de unieke prestatie en dit prachtige jubileumjaar te vieren en te delen met iedereen, heeft het team van De Kromme Dissel verschillende jubileumacties bedacht binnen de mogelijkheden. ‘We werken aan prachtige jubileumgerechten om deze fantastische prestatie te vieren met de gasten wanneer deze weer welkom zijn. Deze gerechten zullen op korte termijn al worden aangeboden middels ons exclusieve ‘De Kromme Dissel In Room Dining Special’, waarbij gasten op hun hotelkamer kunnen genieten van onze creaties’, aldus Berentsen

Maître-Sommelier Ronnie Brouwer vervolgt: ‘Als kers op de taart organiseren wij eind dit jaar De Kromme Dissel on Tour. Hiermee brengen we onze ambiance en gerechten naar andere Fletcher Restaurants in Nederland’.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michelin Service Award voor Cindy Borger

Volgend artikel

Nieuw interieur voor Beluga Loves You in Maastricht

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.