Mijn Koelkast

De koelkast van Joris Peters

Joris Peters hoort sinds 2015 bij de culinaire elite. Al in zijn eerste jaar als eigenaar van restaurant Aan de Zweth in De Zweth ontving hij een Michelinster. De chef is echter ook vader van twee jonge kinderen. De combinatie maakte ons nieuwsgierig naar de inhoud van zijn koelkast thuis.

‘Zuivel, sapjes, blikjes, broodbeleg en een flesje wijn’, dat is zo ongeveer de wekelijkse boodschappenlijst van Anjeta en Joris Peters.

Restaurant Aan de Zweth
Hun restaurant Aan de Zweth in De Zweth is zes dagen per week geopend en dat betekent dat het grootste deel van de week zich daar afspeelt.

Thuis koken
Op dinsdag zijn de deuren van hun zaak dicht en wordt er thuis gekookt, samen met hun kinderen. Dinsdag is dus ook de dag dat de verse producten worden gekocht.

Zuivel
In de koelkast van de chef, die vorig jaar een ster ontving van Michelin, vooral veel zuivel, vruchtensapjes, energiedrankjes en broodbeleg.

Mijn koelkast
In deze rubriek gingen andere toppers Joris voor. Wie dat allemaal zijn, zie je in dit overzicht. Heb jij een chef waarvan je de koelkast graag zou willen zien? Laat het ons weten!

Vorig artikel

Erik van Loo verzorgt masterclass Winterse Gerechten met lunch

Volgend artikel

Wagyu-diner van sterchef Wilco Berends bij De Nederlanden

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.