Nieuws

De Havixhorst uitgeroepen tot hotel van het jaar

Châteauhotel & restaurant De Havixhorst in De Schiphorst in Drenthe is door Quality Lodgings uitgeroepen tot ‘QL Hotel of the Year 2024’. Quality Lodgings biedt het overzicht van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa en spreekt over een ‘one of a kind hotel, dat eveneens beschikt over een zeer goed restaurant’.

De Havixhorst is gevestigd in het zuiden van Drenthe en huisvest in een hoeve uit 1753. Rondom het pand ligt een kasteelslottuin.

Quality Lodgings

Volgens Quality Lodgings, waarvan het winnende hotel deel uitmaakt, is het een ‘one of a kind hotel, dat eveneens beschikt over een zeer goed restaurant, 13 punten Gault&Millau’.

‘De Havixhorst past perfect binnen de zorgvuldig samengestelde collectie van Quality Lodgings, waarbij authentieke gastvrijheid, uitstekend slaapcomfort, een bijzonder vleugje luxe en een hoogstaand culinair aanbod centraal staan.’

Drentse gastvrijheid

Eigenaren Fleur Holterman en Chris Wijland hebben het over Drentse gastvrijheid. ‘Elke dag zetten wij ons, samen met een enthousiast team, met hart en ziel in om gasten een onvergetelijk verblijf te bieden. Dat doen we op onze eigen manier, inclusief Drentse gastvrijheid.’

Onafhankelijke hotels

Quality Lodgings is al ruim twintig jaar de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waar authentieke gastvrijheid en culinair genieten één op één samengaan. Opgericht door Hein van Beek en in 2018 overgenomen door Q-Hospitality Group.

Lees ook:
Twee Nederlandse hotels kiezen voor Quality Lodgings
Wellnesschef Marijn van de Worp: ‘Meer wellness in fine dining bij Thermen Bussloo’
Wellness resort met bier- en wijnbaden viert 35-jarig bestaan

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Chefswissel bij Latour*: ‘Nu is het mijn beurt’

Volgend artikel

Steven Klein Nijenhuis: ‘Per ongeluk chef geworden’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.