Provincie in de kijker

De favoriete restaurants in Zuid-Holland van Joris Peters

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenzaken in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Joris Peters van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden.

1nul8 café, restaurant en wijnbar – Rotterdam
‘Hotspot op de Meent in Rotterdam. Ideaal om tijdens het shoppen even te gaan lunchen. Snelle en spontane bediening, lekkere gerechten en bij mooi weer een heerlijk terras aan de straat waar altijd wel iets gebeurt.’
1nul8.nl

Villa la Ruche – Voorburg
‘Bij Marko (Karelse) is het lekker, goed en vertrouwd. Ook de jongens vinden het hier altijd ‘súúúúúperlekker’, dus ja, een favorietje in de regio en voor ons ook bijna ‘naast de deur’.’
Villalaruche.nl

Encore by Simonis – Scheveningen
Altijd goed, altijd snel (en dat vinden wij in ons weekeinde heel prettig, omdat de jongens de volgende dag weer naar school moeten) en altijd druk. Goed teken. Ruime portionering voor een heel schappelijke prijs. Zodanig dat wij ons steeds opnieuw afvragen hoe ze het doen. We hebben veel bewondering voor hen.’
Encore-bysimonis.nl

Restaurant Fred – Rotterdam
‘Oké dan, dit is toch wel onze grote favoriet. Hier komen we heel erg graag. De stijl van Fred is heel herkanbaar, altijd heerlijk, vol finesse, prachtig opgemaakt en ga zo maar door. Maar zeker ook de bediening, de wijnkaart, het interieur, ja eigenlijk alles is hier goed. Een groot voorbeeld voor ons.’
Restaurantfred.nl

Restaurant In den Rustwat – Rotterdam
‘Marcel (van Zomeren) is een ontzettend gewaardeerde Alliance-collega, waar we veel contact mee hebben. Een super sympathieke chef en heel erg gedreven en enthousiast. Hij kan echt over alles zó vertellen dat het water je al in de mond loopt, haha… En buiten dat ‘gewoon’ een fijn restaurant met een heel vriendelijke bediening.’
Idrw.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

François Geurds over gastronomie na corona

Volgend artikel

Valentine’s Box voor thuis van François Geurds en Jacob Jan Boerma

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.