Provincie in de kijker

De favoriete restaurants in Noord-Holland van Martin van Bourgonje

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Martin van Bourgonje van Merlet hotel & restaurant in Schoorl.

De Bokkedoorns – Overveen
‘Het tweesterrenrestaurant van Pascal Beeren, waar Roy Eijkelkamp de scepter zwaait in de keuken en de zwarte brigade onder leiding staat van SVH Meestergastheer Peter Bruins. Prachtig vernieuwde zaak in de duinen bij Bloemendaal.’
Bokkedoorns.nl

Ciel Bleu Restaurant – Amsterdam
‘Omdat daar de avond perfect verloopt. Gelegen op de 23everdieping van hotel Okura Amsterdam, met waanzinnig uitzicht over de stad.’
Cielbleu.nl

Strandpaviljoen Paal 29 – Schoorl aan Zee
‘Enorm hard werkende horecafamilie met een paviljoen dat ligt voor de breedste en hoogste duinen van Nederland. Hoe lang de zaak dagelijks geopend is, hangt af van het weer. Dat komt door de bijzondere ligging, het is het mooiste strand van Nederland.’
Paal29.nl

Café-restaurant Klaas – Uitgeest
‘Zaak met een prima keuken, waarin zoveel mogelijk wordt gekookt met producten uit het seizoen. De kaart wisselt regelmatig.’
Restaurantklaas.nl

Het Genot van Grootschermer
‘Dit restaurant staat in de buurt van de plek waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Midden in het Eilandspoldergebied. Zaak ligt aan het water, heeft een terras en ook nog eens een prima keuken.
Hetgenotvangrootschermer.nl

De Vriendschap – Driehuizen
‘Gelegen in een authentiek Noord-Hollands dorp aan de rand van natuurgebied Eilandspolder. Ik kom er graag voor een kopje koffie in de tuin.’
Devriendschapdriehuizen.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Privéarrangement: slapen bij Pincoffs met diner van Parkheuvel

Volgend artikel

#Katsuhero challenge: win prijzen met jouw Katsu Sando sandwich

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.