De favoriete restaurants in Noord-Holland van Luc Kusters
Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam.
Bij Jef – Den Hoorn (Texel)
‘De overtocht met de boot zorgt direct voor een vakantiegevoel en dan mag je aansluitend ook nog culinair genieten bij Nadine en Jef. Twee vakmensen die ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt.’
Bijjef.nl
Khan – Amsterdam
‘Familierestaurant in Buitenveldert met een authentieke Koreaanse keuken. Shared dining-concept. Heerlijke plek.’
Restaurantkhan.nl
Kaiko Sushi – Amsterdam
‘Traditioneel Japans eten. De werkplek van de chef is gerealiseerd in het hart van de zaak en als gast geniet je niet alleen van de beste gerechten, maar ook van de manier waarop de vis vakkundig wordt gesneden.’
Spang Makandra – Amsterdam
‘Een van de eerste warungs van Nederland, met gerechten uit de Surinaams-Javaanse keuken. Na de onafhankelijkheid in 1975 kwamen veel Surinamers naar Nederland en die brachten traditionele gerechten met zich mee.’
Spangmakandra.nl
Strandpaviljoen Timboektoe – Wijk aan Zee
‘Heerlijke plek aan het water die jaarrond geopend is en waar zoveel mogelijk wordt gewerkt met duurzame en lokale producten. Check de webcam op de website om te zien hoe gaaf het er is.’
Timboektoe.org
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.