Provincie in de kijker

De favoriete restaurants in Limburg van Servais Tielman

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Servais Tielman van Beluga Loves You in Maastricht.

Onglet – Maastricht
‘Een paar jaar geleden was ik met Stephanie in Kopenhagen. Een van de restaurants die we bezochten, was ‘de Fiskebar’. Ooit een slagerij, net als Onglet. Verrassend in alle opzichten. Levy Smit heeft met Onglet iets soortgelijks, zo niet nog meer verrassend, neergezet. En wel met ‘The Smit Touch’, De keuken en wijnkaart zijn dik op orde en het leuke is dat je als gast deelgenoot wordt gemaakt van de keuken. Ik zeg: bel daar eens aan en als ze opendoen… laat je verrassen.’
Onglet.nl

De Leuf – Ubachsberg
‘In een notendop samengevat: pure nostalgie en het gevoel van thuiskomen. Ik was 17 jaar toen ik aan de slag ging in de keuken van wijlen patron-cuisinier Paul van de Bunt. In alle opzichten een ontzettend leerzaam avontuur, dat mij heeft gevormd in mijn stijl. De verfijnde keuken van zoon Robin en zijn voorliefde voor de Aziatische keuken is iets wat ik enorm deel en waardeer. Koppel daar de gastvrijheid en bevlogenheid van Sandra aan en ‘een avondje Ubachsberg kan niet meer stuk’.
Deleuf.nl

Château Neercanne – Maastricht
‘Het mooiste terras van Limburg. Tussen de twee lockdowns mochten wij genieten van de culinaire finesses van Gilbert von Berg. Het heeft ook iets nostalgisch. Iets klassieks. Traditioneel Frans, het ‘joie de vivre’-gevoel, prachtig!
Oostwegelcollection.nl

Graffiti – Heerlen
‘Mijn eerste stap naar een eigen zaak, mijn eerste kindje in augustus 2021. Dat blijft je bij voor het leven. Toen ik in 2019 Graffiti overdroeg aan mijn souschef Jasper Van de Vin, was dat dan ook even slikken. Graffiti vormt de bakermat van mijn eigen verhaal en zoiets koester je natuurlijk. Ik geniet ervan wanneer ik zie en proef hoe Jasper zijn eigen twist geeft aan het nieuwe Graffiti en ook hier geeft het mij het gevoel van heerlijk thuiskomen.’
Graffitirestaurant.nl

Toine Hermsen – Maastricht
‘Maestro en mijn leermeester. Tsja… na vier keer te hebben gereserveerd en vier keer een verschuiving vanwege corona, gaat het er vroeg of laat toch echt van komen. Hier kan ik klip en klaar over zijn: succes verzekerd!’
Toinehermsencuisinier.com

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hangmat van Tropilex is meer dan alleen maar om in te hangen

Volgend artikel

Eet thuis mee tijdens virtuele diner van Chaîne des Rôtisseurs

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.