Provincie in de kijker

De favoriete restaurants in Groningen van Henrice Dijks

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Henrice Dijks, executive chef van NH Hotel De Ville en bistro ’t Gerecht in Groningen.

Mr. Mofongo’s – Groningen
‘Een zaak met een echt wereldmenu. Chef René Bruins kookt goed bereid eten in een geweldig eigen concept, waar je in een ongedwongen sfeer en in een heerlijk gemêleerd gezelschap zit te eten. In de eigen wijnbar proef je mooie parels en aan de chef’s table zit je op hoog niveau gewoon heel goed te eten.’
Mofongo.nl

De Pijp wine & dine – Groningen
‘Chef-kok Mark Spekschate kookt hier de vertaling naar de reizen die je maakt. In een leuke en hippe zaak wordt goed eten bereid zonder te veel poespas aan de gerechten.’
Depijpwinedine.nl

Brussels Lof – Groningen
‘Een zaak waar je vis of vegetarisch eet. Patron cuisinier Bob kookt hier volgens zijn eigen filosofie en plukt enorm veel kruiden en groenten uit zijn eigen tuin en uit het wild. Echt met de seizoenen koken is daardoor noodzakelijk. Zonder pretenties gewoon heel lekker en goed bereid eten.’
Brusselslof.com

Yugo Sushi & Japanese – Haren
‘Met mijn gezin ga ik hier graag lekker sushi eten. Omdat dit ook nog eens op steenworp afstand is van waar wij wonen, komen we er graag. Kwalitatieve ingrediënten, die met zorg worden bereid. Voor mij absoluut de beste sushi van Groningen, en de prettige service is inclusief.’
Yugoharen.nl

De Loohoeve – Groningen (in 2020)
‘Nu nog in het mooie Drenthe, maar in 2020 hebben Marleen en Jeroen Brouwer het voornemen te verhuizen naar Hoogkerk Groningen. De zaak heeft terecht een Michelinster en dit vertalen de eigenaren geweldig naar de gerechten die je er proeft. Diepe smaken en gerechten die met kennis en vakmanschap zijn bereid.’
Deloohoeve.nl

Bistro ’t Gerecht heeft donderdag 7 november voor de tiende opeenvolgende keer een Bib Gourmand ontvangen van Michelin. Dat is dus ook een locatie die prima past in dit overzicht. Henrice zit vol ambities en plannen en – laat hij ons weten – een verbouwing van het restaurant is aanstaande. Spannend.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Video sneek peak: op bezoek bij Brut172 van Hans van Wolde

Volgend artikel

Bas van Kranen en Alain Passard bij Bord’Eau Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.