Provincie in de kijker

De favoriete restaurants in Gelderland van Tom Lamers

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Tom Lamers van Het Koetshuis in Bennekom.

’t Raedthuys – Duiven
‘Hier eet en drink je altijd goed, echt een topzaak dus. Pure en klassieke smaken uit de keuken van Hans den Engelsen, daar word je gewoon blij van! En de goede service die niet uit het oog wordt verloren. Het is ook nog eens in mijn eigen dorp, dichtbij huis lekker genieten.’
Raedthuys-duiven.nl

Da Claudio – Huissen
‘Ik kom er graag op mijn vrije dag. Een Italiaanse chef/eigenaar, die kookt met de smaken die hij vanuit zijn Italiaanse opvoeding heeft meegekregen. Voor ons een erg ontspannend restaurant dat we graag bezoeken. Een echte Italiaanse keuken!’
Daclaudio.nl

Diels Restobar – Wageningen
‘Een plek om naartoe te gaan om lekker te eten en te drinken. Niet te ingewikkeld, maar wel een topavond uit. Goede smaken en goede service. Als chef word ik daar blij van.’
Dielsrestobar.nl

Berentsen – Loo
‘Een restaurant dat geboren is in de coronacrisis. Van oorsprong een zalencentrum, maar sinds kort dus ook een eetgelegenheid. Met een keuken waarin de verhouding tussen prijs en kwaliteit erg goed is. Berentsen is een gezellig, sfeervol en toegankelijk restaurant met voor ieder wat wils.’
Zaal-berentsen.nl

De Kromme Dissel – Heelsum
‘Topzaak die al bijna 50 jaar in het bezit is van een Michelinster in bezit. Ik denk dat dit meer dan genoeg zegt. Klassieke keuken met een moderne twist. Een zaak waar ik graag kom.’
Krommedissel.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eds Wijnwijsheden: bij diner eerst wit, dan rood?

Volgend artikel

Nieuwe general manager voor Grand Hotel Amrâth Kurhaus

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.