De favoriete restaurants in Gelderland van Kees Hensen
Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we maandelijks een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van parels. Deze keer Kees Hensen van Hotel Villa Ruimzicht, LEV Foodbar en Strandlodge Winterswijk.
Macamba Latin American Foodbar – Doetinchem
‘Nieuw restaurant in de Grutstraat, in het centrum van Doetinchem. Alsof je op vakantie bent in Zuid-Amerika, lekker ongedwongen genieten. Na het diner afzakken naar bar Pinchos, twee deuren verderop en van dezelfde eigenaren: Luc en Henk-Jan.’
Macambafoodbar.nl
Bistrobar Berlin – Nijmegen
‘Heerlijk ongedwongen en mondiaal. Het is een concept van Ron Blaauw, met alle gerechten geportioneerd als tussengerecht. Mooie, verse producten en goede smaken.’
Bistrobarberlin.nl
Hotel & restaurant Manna – Nijmegen
‘Van eigenaren Sander en Aida. Prachtig bedrijf met top interieur, goed eten en een mooi zeebanket.’
Manna-nijmegen.nl
LEV Foodbar – Doetinchem
‘Foodbar uit de eigen stal met mooie gerechten in een foodbarsfeer. Met veelal producten uit de streek. Super gastvrouw en oud-medewerker Marlon Natrop heeft alles in de gaten en zorgt voor een heerlijke avond.’
Levfoodbar.com
Lees ook: Verfijnd LEV Foodbar maakt verschil in centrum Doetinchem
Iveau Burgers & Wijnbar – Arnhem
‘Van oud-medewerkers Ivo Mullink en Gijs Burger. Met recht de beste burger van Nederland.’
Burgersenwijn.nl
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.