Provincie in de kijker

De favoriete restaurants in Friesland van Marc van Gulick

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van (verborgen) parels. Deze keer directeur Marc van Gulick van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

Pizzeria Pingjum – Pingjum
‘Heerlijk bedrijf waar no nonsens wordt gekookt met de mooiste producten uit de regio (het Wad), maar dan op Italiaanse wijze. Gemoedelijke zaak van eigenaren Marjet en Ed. Geen luxe of glitter and glamour. De beste scheermesjes en de pizza bianco met eekhoorntjesbrood, tijm en knoflook.’
Pizzeria-pingjum.nl

Le Petit Bistro – Sneek
‘Jan Gerard van der Wal op zijn best! (H)eerlijke zuivere gerechten zonder poespas, maar gewoon lekker. Gecombineerd met aanstekelijk gastheerschap en mooie betaalbare wijnen.’
Petitbistro-sneek.nl

Restaurant By Ús – Leeuwarden
‘Michiel Slot, voormalig sous-chef op ons landgoed, kookt samen met zijn vrouw vol overgave de sterren van de Leeuwardense hemel. Mooie en spannende smaakcombinaties, de kooktechnieken zeer goed onder controle en prachtige smaken.’
Restaurantby-us.nl

Bistro Fred – Joure
‘Geweldige tent van Fred Wielinga, een jongen die kookt zoals koken bedoeld is. Zuiver, op smaak en met de juiste technieken. Geen fratsen. Voor de proeverij van varken kun je me midden in de nacht wakker maken.’
Bistrofredjoure.nl

Restaurant Smink – Wolvega
‘Onze oud-souschef Jan Smink is na zijn periode bij Lauswolt naar De Librije gegaan. Hij heeft zich enorm ontwikkeld. In Wolvega serveert hij krachtige en mooie smaken in een eigentijds restaurant, waar een heel fijne sfeer hangt. Inclusief gimmicks met een 3D-printer. Kortom: een heerlijk avondje uit!’
Jansmink.com

Restaurant Logement De Hinde – Hindeloopen
‘Mag niet ontbreken in dit overzicht. Eigenaren Bea en Herman koken zo zuiver en puur, en alles is zo spartelvers uit het IJsselmeer getrokken. De mooiste herinneringen heb ik aan de gefrituurde spiering, paté en gebakken tarbot met groentes en Hollandaise. Wat een smaak.’
Delinde.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De lekkerste picknickwijnen van Spaanse bodem

Volgend artikel

Restaurants Alliance Gastronomique serveren Supernovae lunch

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.