Provincie in de kijker

De favoriete restaurants in Drenthe van Thomas van Mechelen

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van (verborgen) parels. Deze keer Thomas van Mechelen van restaurant Sukade in Meppel.

Café-restaurant Poortman – Veeningen
‘Echt een fijn adres met super vriendelijke eigenaren, die hard werken en voor het lekkerste gaan. Hier kom ik graag op maandag, voor de huiskamersfeer en de waanzinnige gerechten uit de keuken van Maurice! Als ik er nu aan denk, dan proef ik weer de terrine van kippenlever, krokante kippenvel, mosterdzaad en appelcompote.’
Cafe-restaurantpoortman.nl

De Brasserie Huberts – Meppel
‘Wat mij betreft het adres voor de lunch in Meppel. Je voelt je er welkom en je eet van Constant(e) kwaliteit. Een fijne en moderne brasserie zoals je die kunt verwachten, maar met toch een eigen stijl.’
Debrasserie.com

Bij Aroi – Steenwijk, ‘Dat is Overijssel, of liever gezegd Drenthe Noordwest 😉
‘Ondanks dat het niet helemaal Drenthe is, moet deze in dit lijstje staan. Een fantastische Thai waar je ter plekke kunt eten, maar ook kunt afhalen. Voor thuis of voel je Thuis! De Thaise keuken is sowieso één van mijn favoriete keukens en bij Aroi proef ik altijd waar ik op hoop. De massaman curry is misschien wel mijn favoriet!’
Aroisteenwijk.nl

Pannenkoekenschip De Liberté – Meppel
‘De lekkerste pannenkoeken uit de omgeving. Hier is goed nagedacht en wordt beslag gemaakt met meel van de molen die op steenworp afstand staat. Met mijn zoon kom ik er graag en genieten we iedere keer weer van de ‘pancake party’.’
Deliberte.nl

De Loohoeve restaurant & hotel – Schoonloo
‘Jeroen en Marleen gaan voor het hoogst haalbare en dat merk je aan alles. Een relaxte brigade, gerechten in perfecte balans (ik heb nog nooit een gerecht met knolselderij geproefd dat zo f*cking lekker was) en een fijne wijnkaart met daarop voor ieder wat wils. Zo jammer dat ze vertrekken uit Drenthe, maar hun kennende gaan zo ook Groningen doen laten schudden.’
Deloohoeve.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Wedstrijdkok Marco Helsloot naar ’t Nonnetje Harderwijk

Volgend artikel

‘Heilige van Maastricht’ geeft Beluga Loves You nieuw gezicht

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.