De favoriete restaurants in Brabant van Dick Middelweerd

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer tweesterrenchef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre.
Sillyfox – Veghel
‘Sillyfox is het restaurant van mijn voormalige souschef Joppe Sprinkhuizen. Joppe heeft zeven jaar bij ons gewerkt in De Treeswijkhoeve en is in Veghel op grote hoogte zijn eigen eetgelegenheid begonnen. Dit jaar uitgeroepen door JRE-Nederland tot Chef van het Jaar!’
Sillyfox.nl
Somm – Uden
‘Dit restaurant wordt bestierd door twee oud-medewerkers van De Treeswijkhoeve. Werner Croymans is er de chef-kok en Bram van Grinsven werkt er als gastheer. Ruim twee jaar geleden geopend in het centrum van Uden. Somm is een afkorting van sommelier. De keuken is lekker modern, goed afgewogen en internationaal getint. Bij het restaurant runnen ze ook nog een exclusieve wijnwinkel.’
Restaurant-somm.nl
Porta Sud – Breda
‘Recent geopend door Ralph Geerts. Het restaurant is gevestigd in de Passage Zuidpoort bij de Nieuwe Ginnekenstraat in Breda. Op een bijzonder mooie locatie. Ralph werkte vier jaar in De Treeswijkhoeve, voordat hij terug de schoolbanken in ging voor een hbo-opleiding Food and Innovations.
Portasud.nl
Sun by Zarzo – Eindhoven
‘Onze vrienden Adrian Zarzo en Sunny openden om de hoek van restaurant Zarzo twee nieuwe zaken: Sun by Zarzo en Bodega by Zarzo. Een eetgelegenheid met heerlijke Frans-mediterrane gerechten. We komen hier altijd graag met onze jongens. Ernaast huisvest de bodega. Een sfeervolle wijnbar, waar je voor of na de maaltijd nog kunt genieten van borrels en bites.’
Sunbyzarzo.nl
Mei Wah – Eindhoven
‘In dit rijtje mogen onze lieve vrienden Taks en Anouk absoluut niet ontbreken. Vorig jaar door Gault&Millau uitgeroepen tot Aziatisch Restaurant van het Jaar. Al 55 jaar een begrip in Brabant. Geopend in 1965 en inmiddels drie generaties verder. Geliefd om haar gastvrijheid en de gastronomische kwaliteit. Maak mij maar wakker voor de Aubergine Pot of de Mouth Watering Chicken.’
Meiwaheindhoven.nl
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.