Provincie in de kijker

De favoriete delicatessenzaken in Utrecht van Bart Blikman

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van (verborgen) parels. Deze keer general manager Bart Blikman van Carlton President Utrecht-Maarssen.

De Ridder Delicatessen – Utrecht
‘In het winkelcentrum Vleuterweide huisvest een delicatessenzaak met allerlei lekkers. In het assortiment meer dan honderd soorten buitenlandse kazen en dus slaag ik hier altijd. En zonder een Domtorentje van bakker Theo Blom ga ik eigenlijk nooit weg.’

Panino Di Pino – Utrecht
‘Naast De Ridder Delicatessen in Vleuterweide is deze Italiaanse lunchroom gelegen. Het is echter veel meer dan dat. Ze verkopen heerlijke olijfolie en balsamico, die rechtstreeks bij de boer uit Italië vandaan komt. Daarnaast hebben ze ook de lekkerste nougat die ik me kan herinneren. En heerlijke torrone, rechtstreeks geïmporteerd uit Italië.’
Paninodipino.nl

Tutti a Tavola – Utrecht
‘In Utrecht ligt Tutti a Tavola, een Italiaanse delicatessenzaak met heerlijke vers gemaakte pesto. Ook hun huisgemaakte lasagne met zalm is super. Verder smakelijke kruiden, wijnen en Siciliaanse worsten.’
Tuttiatavola.nl

Vlaamsch Broodhuys – Utrecht
‘Misschien geen delicatessenzaak in de zuiverste vorm, maar wel een zaak die ik hier natuurlijk moet noemen. In de Nachtegaalstraat in Utrecht kun je heerlijk smullen van de beste broodjes en taarten. Vooral Dimitri’s favorieten zijn geweldig: jam, chocoladepasta en granola. Ook het zout en de bloem die ze er gebruiken voor het bakken van het brood, kun je er kopen.’
Vlaamschbroodhuys.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Joey de Kruijf van Central Park is nu SVH Meestergastheer

Volgend artikel

Nederlandse sterkoks promoten asperge in Zwitserland

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.