Provincie in de kijker

De favoriete delicatessenzaken in Limburg van Bart Ausems

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer sterchef Bart Ausems van Tout à Fait in Maastricht.

Puur Aroma – Margraten
‘Herborist Frank Radder heeft een biologische kruidenkwekerij met ontelbaar veel soorten kruiden en bloemen, die wij graag verwerken in onze gerechten. Op zaterdag geopend voor particulieren. Echt een aanrader om eens te bezoeken.’
Puuraroma.com

Eyserhalte – Eys
‘Een paradijs voor liefhebbers van delicatessen, groenten en fruit. En alles streekgebonden.’
Eyserhalte.nl

Bemelerhof – Maastricht
‘Traditionele fruitboerderij verstopt tussen de heuvels van Zuid-Limburg. Van de oogst worden de lekkerste sappen en wijnen gemaakt.’
Bemeler-hof.nl

Bakkerij Koos – Valkenburg aan de Geul
‘Bakker Koos bakt zijn desembroden in Valkenburg aan de Geul, maar heeft ook een winkel in Maastricht.’
Broodvankoos.nl

Gelateria Luna Rossa – Maastricht
‘Ambachtelijk ijs gemaakt door Huub Biro. Prachtig opgemaakte bakken, een lust voor het oog. Luna Rossa is geopend van ongeveer half maar tot en met ongeveer half oktober. Ze hebben twee zaken, één op het Onze Lieve Vrouwenplein en één in stadsdeel Wyck.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Lunchen met Chaîne des Rôtisseurs bij Kruisherenhotel in Maastricht

Volgend artikel

Bord'Eau zet vis uit Noordzee in de schijnwerpers

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.