Provincie in de kijker

De favoriete delicatessenwinkels in Groningen van Henrice Dijks

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Henrice Dijks, executive chef van NH Hotel De Ville en bistro ’t Gerecht in Groningen.

De Groninger Versmarkt – Groningen
‘Meerdere keren per week wordt op de vismarkt in Groningen een ouderwetse versmarkt gebouwd. Je kunt er werkelijk van alles krijgen. Van verse vis tot het beste vlees. Biologische groenten en fruit en mooie broden van de bakker. Werkelijk een genot om hier rond te lopen.’

Tres bien – Groningen
‘Een notenzaak met een mooi assortiment kwaliteitsproducten. Loop er eens langs op een donderdag en probeer dan om er niet naar binnen te gaan. De heerlijke geur die een groot deel van de Stoeldraaierstraat in zijn macht heeft, is onweerstaanbaar. Mijn persoonlijke favoriet: de macadamianoten.’
Tresbiengroningen.nl

Kaashandel Van der Leij – Groningen
‘In de Oosterstraat in het centrum van de stad bevindt zich een werkelijk walhalla voor de kaasliefhebber. Ik werk in mijn keuken uitsluitend met producten van deze winkel, omdat kwaliteit er enorm hoog in het vaandel staat.’
Kaasvanderleij.nl

Le Souk – Groningen
‘Gevestigd in de Volkingestraat. Een echte Arabische kruidenier, waar ik graag specerijen vandaan haal. Voor in het restaurant, maar eveneens voor gebruik thuis. Als je er eens binnenstapt, vergeet dan niet om een stuk heerlijk Turks brood mee te nemen.’
Winkellesouk.nl

Toko Melati – Groningen
‘Hier kom ik graag om verse laos en andere smaakmakers te halen. Tevens de plek voor verse groenten als heel fijne paksoi en taugé. Een echte Indische toko, waar je als gast wordt verleid door de altijd aanwezige geur en aroma. Mijn tip om lekker te smullen: broodje bapau.’
Toko-melati.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Drie verrassende wijngebieden uit Noord-Spanje

Volgend artikel

Spareribs: you love them or hate them

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.