Provincie in de kijker

De favoriete delicatessenwinkels in Brabant van Ludo de Jong

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Om jou te helpen bij het vinden van (verborgen) parels. Deze keer Ludo de Jong, hotel director NH Collection Eindhoven Centre.

Intelligentia ICE – Eindhoven
‘Eigenaar Björn Cocu is een gepassioneerde tovenaar met ijs. Hij combineert verschillende smaken en creëert nieuwe werelden op het gebied van vers ijs (en patisserie). Probeer de ‘chocolate sorbet olive oil arbequina’ of de ‘salted caramel au beurre sale’.
Intelligentia.nl

Henri Bloem Eindhoven
‘Bij deze wijnspeciaalzaak haal je de mooiste wijnen (cq. pareltjes) voor een gangbare prijs. Je wordt geassisteerd door een team van vinologen die voor iedere gelegenheid een passende wijn kunnen presenteren.’
Henribloem.nl

Philips Fruittuin – Eindhoven
‘Opgericht door Anton Philips. Een boomgaard van 12 hectare met de lekkerste appel-, peren- en pruimenbomen. Je mag hier één keer per jaar het fruit zelf plukken en daarnaast kun je in de landwinkel ambachtelijke producten uit de streek en biologische producten kopen. Van vergeten groenten en speltbrood tot chutney en kaas. En van boerenijs tot appelchips.’
Philipsfruittuin.nl

Windkorenmolen De Roosdonck – Nuenen
‘Deze historische molen is meermaals geschilderd en getekend door Van Gogh. Alleen hierdoor is een bezoekje al speciaal. In de molenwinkel kun je verschillende producten kopen. Mijn favoriet is de pannenkoekenmeel voor de lekkerste pannenkoeken en daarnaast – mag het nog? – de pepernotenmix.’
Roosdonck.nl

Pinkie Patisserie – Eindhoven
‘Eigenaar Ruud Adriaens is meester op het gebied van patisserie en hier moet je als zoetekauw geweest zijn. Het team maakt veel smaakcombinaties met een ruw randje. Mijn favoriet is de worteltaart, maar eigenlijk is alles top!’
Pinkiepatisserie.nl

Vorig artikel

Merlet in Schoorl krijgt kunstwerken en verbouwing

Volgend artikel

Nieuwe chef-kok voor Kasteel Engelenburg in Brummen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.