Blog

De exotische en verrassende smaakcombinaties van Soenil Bahadoer

Surinaamse roots, Indiase voorouders en opgegroeid in Brabant. Het zijn de ingrediënten voor de kleurrijke kookstijl van Soenil Bahadoer, de energieke eigenaar van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen.

Wie met Soenil praat, wordt overladen met enthousiasme en passie. Al zijn hele leven lang gaat het bij Soenil om eten, koken en smaken.

Kleine Soenil was 12 jaar toen hij zelf ging experimenteren in de keuken, nadat zijn vader een kookboek op de rommelmarkt had gekocht.

De Lindenhof
Daarna volgde hij de koksschool in Eindhoven en ging hij aan de slag bij topzaken als het Belgische Scholteshof en Parkheuvel in Rotterdam, onder leiding van de eerste driesterrenchef van ons land, Cees Helder.

Sinds 2006 is hij eigenaar van De Lindehof in Nuenen en in het najaar van 2015 vierde hij zijn SVH Meestertitel met collega’s van Les Patrons Cuisiniers en coryfeeën uit het vak. Mooi moment voor ChefsFriends.nl om te proeven van Soenils signatuurgerechten.

Pomtayer
Soenil combineert de klassieke Franse keuken met ingrediënten en technieken uit Suriname en India. Dit zorgt voor een bijzonder spannend en verrassend smaakpallet met producten als pomtayer, edamame en phulauri.

Maar, zo stelt hij met nadruk, hij gebruikt de exotische toevoegingen alleen als het kan. Niet alles kan namelijk samen met de strakke Franse keuken. Respect en beheersing zijn van groot belang.

SVH Meestertitel
De walking lunch ter ere van de SVH Meestertitel beginnen we met een oester met Chablis. Nadat de oester naar binnen is gewerkt, volgt een scheut Chabliswijn in de oesterschelp die het weekdiertje nog een fijn zetje geeft door de keel.

Vervolgens wordt het ruig met een tartaar van wagyu met een ruime schep Black Pearl Caviar. In rap tempo daarna volgt een coquille met Italiaanse spek ‘Lardo di Colonnata’, parmezaan en reepjes van truffel.

Nog maar nauwelijks bekomen van het vorige gerecht, volgt zeebaars op een dikke saus van romesco – afkomstig uit de Spaanse keuken – met verder aubergine, peperoni en gremolata, een mengel van citroenrasp, knoflook en peterselie.

Na het ademhalen en een slok Beaune du Chateau gaan we door met paling, grijze garnaal, quinoa, biet, mierikswortel, appel en bleekselderij.

Zeetong
De keuken van Soenil schakelt een tandje bij en komt met Kritharaki pasta, kreeft, basilicum, ziltige plantjes, yuzu en kroepoek.

Daarna komt een van de favorieten van Soenil, maken we op uit zijn enthousiaste aankondiging voor dit gerecht. Het is zeetong met vadouvan, pomtayer, phulairi en pad thai. De Aziatische en Franse keuken knuffelen op het bord. Zo goed.

Nog zo’n staaltje verrassende smaak- en textuurcombinaties is het gerecht van kingcrab met avocado, lime fingers en green curry.

Daarna een gerecht waarbij het klassieke ingrediënt kalfszwezerik ‘aangepakt’ wordt met knolselderij, zwarte knoflook en peterselie.

We naderen het einde van de culinaire achtbaan van Soenil, maar niet voordat we genoten hebben van rendang met Chinese kool, gember, edamame en blanke soja.

Tot slot is er ananas, curry, kokos, gemberbier met daun djeruk purut, een blad van de kaffir limoenboom afkomstig uit zuidoost Azië. De gerechten kwamen mede tot stand met hulp van de gastchefs Casimir, Djailany, Takis, Ryan en Bas.

De wijnen bij deze walking lunch waren van Oud Reuchlin&Boelen. Geschonken werden:

  • Taittinger Champagne Grands Crus ‘Prelude’
  • Laroche Chablis 1er Cru Vaudevey en Magnum 2013
  • Bouchard Pere&Fils Beaune du Chateau 1er Cru Blanc
  • Penfolds Cellar Reserve Trempanillo
  • Disznókö Tokaji 5 Puttunyos

We zijn het met Soenil eens dat smaken krachtig en intens moeten zijn en smaakexplosies moeten geven. Elke hap opnieuw. En dat is een warme, gezellige restaurantsfeer.

Bij De Lindehof neemt Soenil Bahadoer zijn gasten mee op een reis door smaken en combinaties die telkens weer voor verrassende en vrolijke gezichten zorgen.

Vincent van Gogh
Zelf een keer genieten van de kookkunsten van de goedlachse Soenil? Ga dan naar www.restaurant-delindehof.nl en reserveer voor een van de menu’s of kies van de kaart.

Restaurant De Lindehof is gevestigd in het centrum van Nuenen, op steenworp afstand van het Van Goghkerkje, genoemd naar Vincent van Gogh, nog zo’n kunstenaar uit Nuenen.

Soenil over zijn smaken

Soenil legt passievol uit over zijn smaakcombinaties en waar hij zelf graag gaat eten.

Vorig artikel

Kookworkshops bij restaurant Herman den Blijker in Rotterdam

Volgend artikel

Grootste hotel van Den Haag veranderd naar The Hague Marriott

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.