De eetweek van Erik van Loo
Erik van Loo is een drukbezet man. Hij is eigenaar van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam en geeft culinair advies aan Bilderberg Parkhotel. Toch zag hij kans om voor ChefsFriends.nl bij te houden wat hij zelf zoal eet.
In onze nieuwe rubriek De Eetweek dus Erik van Loo aan het woord. De Rotterdamse Limburger hield een week lang bij wat hij at bij ontbijt, lunch en diner. Vanwege een verbouwing thuis verblijft hij tijdelijk in een hotel. Dat zal ongetwijfeld een rol spelen bij wat hij zoal eet. Daarnaast ging hij twee keer uit eten.
Maandag:
Als ontbijt neemt Erik een omelet cantharel. Verder aardbei met yoghurt, lekker fris en licht. De lunch bestaat uit Iberico ham, oester, oude kaas, garnaal met briochebrood. Het diner is gerookte zeetong, een hotdog van lamsworst met zuurkool en een huzarensalade.
Dinsdag:
Als ontbijt neemt Erik wentelteefjes met daarbij aarbeienyoghurt, een tomatenbouillon en Caprese. De lunch bestaat uit een tosti en ’s avonds eet hij kalfsragout met rijst.
Woensdag:
De woensdag begint Erik met een eenvoudig ontbijt met speltbrood met gerookte ham. Daarna wordt richting gezet naar driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen voor een uitgebreide lunch. Daar gaan we: Ceviche van makreel; groene asperge; Oosterschelde kreeft zuring; langoustine bloemkool structuren; ganzenlever gedroogde appel; zacht gegaarde forel; reerug met kardemon; zoete aardappel; frambozenmerengue; koffie-ijs en suikerbrood; aardbeienmousse; kaasassortiment. ‘s Avonds als diner volgt nog een T-bone steak.
Donderdag:
Het ontbijt bestaat uit speltbrood met ham, jus d’orange en kalfs-kiprollade. Als lunch een sneetje bruin brood met ossenworst en augurk. En als diner rundvlees met bearnaisesaus, gebakken aardappelen, broccoli en yoghurt.
Vrijdag:
Als ontbijt een wit broodje met cervelaatworst. De lunch bestaat uit een broodje kreeftenworst en een broodje tonijnsalade. Toe maar. Als diner eet Erik een drumstick van Bressekip met Pilav ratatouille en als afsluiter yoghurt, die we vaker zien terugkeren in het eetpatroon van deze tweesterrenchef. Laat in de avond volgt nog een ‘Hunky’s Founam Soup Nr. 14’.
Zaterdag:
Als ontbijt een wit broodje ham met roerei en spek. Daarbij een bak koffie. De lunch bestaat uit koffie en als diner patat zuurvlees met snijbonen, yoghurt en koffie. Zuurvlees, een lekkernij uit de geboortestreek van Erik; Limburg.
Zondag:
Jus, yoghurt met cruesli als ontbijt. Als lunch een broodje filet American en dan op weg naar Texel voor een diner bij restaurant Bij Jef. Het diner, hou je vast, bestaat uit: makreel; gazpacho van tomaat, fijne groenten en kappertjes; Oosterscheldekreeft met wortel, gember, bloedsinaasappel en kruidnagel; Waddenzeekokkels met Texels zuiglam, peterseliewortel, zoetzure prei en sap van gepofte knolselderij; Kabeljauw met scheermesjes en zilte plantjes van het Wad; Texels Zuiglam, de mooiste delen ervan; Texelse harde kazen en om het diner af te sluiten: Texelse aardbeien met Thaise basilicum en Poivre Long.