De Echoput in Hoog Soeren kondigt veranderingen aan
De Echoput bestaat 70 jaar en grijpt het jubileum aan voor de aankondiging van een grote verandering. Eerder dit jaar meldde het gerenommeerde bedrijf al de komst van Peter Paul van de Breemen als nieuw culinair gezicht van het bedrijf.
In 2025 opent het familiebedrijf De Echoput een nieuw fine dining restaurant ter ere van zijn 70-jarig jubileum. Het nieuwe concept combineert de rijke culinaire historie met een eigentijdse focus op wildbereiding en vitale gastronomie. Het fine dining-restaurant komt op de op de plaats van de huidige wildbar. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2025.
Lodewijk Klosse, die de derde generatie van de familie Klosse vertegenwoordigt, beschouwt deze stap als een voortzetting van het erfgoed: ‘Mijn grootouders startten De Echoput zeventig jaar geleden op deze Koninklijke plek en legden het fundament voor onze culinaire traditie. Mijn ouders ontwikkelden daarna het gastronomische hotel en mijn vader promoveerde met zijn baanbrekende smaaktheorie. Nu zetten we weer een volgende stap.’
Hotel Gastronomique
Met de opening van het nieuwe restaurant versterkt De Echoput zijn positionering als ‘Hotel Gastronomique’. Klosse daarover: ‘Het wordt een kleinschalig, exclusief fine dining-restaurant waar we een eigentijdse invulling geven aan onze oorsprong in culinaire wildbereiding. Van het interieur tot de gerechten; alles ademt duurzame gastronomie en sluit naadloos aan op onze prachtige omgeving. Het wordt een onderscheidende toevoeging aan onze bestaande restaurantbeleving en daarmee een extra reden om te bezoeken.’
De nieuwe locatie zal niet alleen een fine dining ervaring bieden, maar ook de huidige wildbar transformeren tot een private bar en lounge voor gezelschappen.
Peter Paul van den Breemen
De culinaire leiding van het nieuwe restaurantconcept is in handen van Peter Paul van den Breemen, die eerder dit jaar als executive chef terugkeerde. Lodewijk Klosse: ‘Peter Paul is een sterke culinaire leider. Zijn visie sluit perfect aan bij onze kernwaarden en hij bewaakt de kwaliteit en continuïteit binnen onze teams’.
Daarnaast zoekt De Echoput nog een keukenchef en maître-sommelier, die de gezichten worden van het restaurant. Momenteel zijn gesprekken met kandidaten in volle gang.
Over De Echoput
De Echoput, opgericht in 1955, staat bekend om zijn specialisatie in wildbereidingen en wijn-spijscombinaties. Gelegen in de Koninklijke bossen van Kroondomein Het Loo combineert het bedrijf traditie met innovatie. Het hotel biedt 42 kamers, exclusieve zalen, een binnenzwembad, body spa en een kookstudio.
Lees ook:
De Echoput haalt Peter Paul van den Breemen terug [interview]
Peter Klosse over wild (1)
Peter Klosse over wild (2)
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.