Een zintuiglijke ontdekkingstocht door de Nederlandse natuur. Zo laat het nieuwste culinaire project van De Echoput zich het best omschrijven. Op vrijdag 27 juni opent het Wild Atelier: een intiem restaurantconcept van Meesterkok Jonathan Zandbergen en de familie Klosse, dat zich volledig toelegt op de smaken van wild, natuur en seizoen.
Slechts 24 gasten per avond mogen plaatsnemen in het Wild Atelier, dat wordt gehuisvest in het vijfsterren Hotel Gastronomique De Echoput. De ruimte – de voormalige Wildbar – wordt momenteel omgebouwd tot een fine dining-bestemming waarin beleving, storytelling en duurzaamheid een hoofdrol spelen.
‘Met het Wild Atelier willen we onze gasten laten proeven wat de natuur te vertellen heeft’, aldus Lodewijk Klosse, derde generatie van het familiebedrijf. ‘Gerechten, wijnen, verhalen en interieur: alles komt samen in een harmonieuze totaalervaring.’
Visie van Zandbergen
Jonathan Zandbergen, jarenlang verantwoordelijk voor de keuken van Merlet* in Schoorl, kiest met dit nieuwe restaurant bewust voor focus. Geen internationale invloeden of exotische ingrediënten, maar een pure keuken gebaseerd op producten van Nederlandse bodem, met wild als rode draad. Gezondheid, schoonheid en vitaliteit vormen het fundament.
‘Na 26 jaar in de gastronomie wil ik koken met betekenis’, zegt Zandbergen. ‘Wild Atelier is voor mij de ultieme plek om mijn visie te realiseren: een luxe restaurant waar alles draait om lokale smaakmakers, het ritme van de seizoenen en het welzijn van mens en natuur.’
Nieuw tijdperk voor De Echoput
De opening van het Wild Atelier markeert een nieuw hoofdstuk voor De Echoput, dat dit jaar haar 70-jarig jubileum viert. Het hoofdrestaurant krijgt eveneens een nieuwe invulling en gaat verder als Grand Bistro Echo, onder leiding van chef Peter Paul van den Breemen. Hier blijft de vertrouwde culinaire signatuur behouden, maar dan in een iets toegankelijkere setting.
Het Wild Atelier serveert geen traditioneel diner, maar een zorgvuldig opgebouwde avond waarin alle zintuigen worden aangesproken. Elk gerecht vertelt een verhaal en is in harmonie met het seizoen. Denk aan combinaties van edelhert en duindoorn, of Noordzeekrab met sparrentop, begeleid door verrassende wijnen en persoonlijke toelichtingen aan tafel.
Het restaurant is vanaf vrijdag 27 juni geopend voor diner op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Djailany van de Laarschot van restaurant Nastrium in Helmond is geïnaugureerd als lid van Les…
-
Wie meer wil weten over kookboeken, kan sinds vandaag terecht op Kookboekennieuws.nl. Het platform is…
-
Het gaat goed met de Nederlandse wijn. Tot de topbedrijven in ons land behoort Wijnhoeve…