Home / Nieuws / De Echoput en Jonathan Zandbergen openen Wild Atelier

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen Wild Atelier

Een zintuiglijke ontdekkingstocht door de Nederlandse natuur. Zo laat het nieuwste culinaire project van De Echoput zich het best omschrijven. Op vrijdag 27 juni opent het Wild Atelier: een intiem restaurantconcept van Meesterkok Jonathan Zandbergen en de familie Klosse, dat zich volledig toelegt op de smaken van wild, natuur en seizoen.

Slechts 24 gasten per avond mogen plaatsnemen in het Wild Atelier, dat wordt gehuisvest in het vijfsterren Hotel Gastronomique De Echoput. De ruimte – de voormalige Wildbar – wordt momenteel omgebouwd tot een fine dining-bestemming waarin beleving, storytelling en duurzaamheid een hoofdrol spelen.

‘Met het Wild Atelier willen we onze gasten laten proeven wat de natuur te vertellen heeft’, aldus Lodewijk Klosse, derde generatie van het familiebedrijf. ‘Gerechten, wijnen, verhalen en interieur: alles komt samen in een harmonieuze totaalervaring.’

Visie van Zandbergen

Jonathan Zandbergen, jarenlang verantwoordelijk voor de keuken van Merlet* in Schoorl, kiest met dit nieuwe restaurant bewust voor focus. Geen internationale invloeden of exotische ingrediënten, maar een pure keuken gebaseerd op producten van Nederlandse bodem, met wild als rode draad. Gezondheid, schoonheid en vitaliteit vormen het fundament.

‘Na 26 jaar in de gastronomie wil ik koken met betekenis’, zegt Zandbergen. ‘Wild Atelier is voor mij de ultieme plek om mijn visie te realiseren: een luxe restaurant waar alles draait om lokale smaakmakers, het ritme van de seizoenen en het welzijn van mens en natuur.’

Nieuw tijdperk voor De Echoput

De opening van het Wild Atelier markeert een nieuw hoofdstuk voor De Echoput, dat dit jaar haar 70-jarig jubileum viert. Het hoofdrestaurant krijgt eveneens een nieuwe invulling en gaat verder als Grand Bistro Echo, onder leiding van chef Peter Paul van den Breemen. Hier blijft de vertrouwde culinaire signatuur behouden, maar dan in een iets toegankelijkere setting.

Het Wild Atelier serveert geen traditioneel diner, maar een zorgvuldig opgebouwde avond waarin alle zintuigen worden aangesproken. Elk gerecht vertelt een verhaal en is in harmonie met het seizoen. Denk aan combinaties van edelhert en duindoorn, of Noordzeekrab met sparrentop, begeleid door verrassende wijnen en persoonlijke toelichtingen aan tafel.

Het restaurant is vanaf vrijdag 27 juni geopend voor diner op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.