Home / Nieuws / De Bokkepruik stopt en komt met een speciaal vaarwelmenu

De Bokkepruik stopt en komt met een speciaal vaarwelmenu

Het bekende restaurant De Bokkepruik in Hardenberg houdt op te bestaan. Daarom is er een speciaal vaarwelmenu samengesteld. De eigenaren Jaap & Heleen Istha hebben bekend gemaakt waarom ze stoppen.

Leeftijd, gezondheid en een veranderende markt heeft Jaap & Heleen doen besluiten om na bijna 30 jaar te stoppen met De Bokkepruik. Maar niet voordat er nog goed kan worden gesmuld in Herberg De Bokkepruik, een bedrijf waar je ook kunt blijven slapen in één van de 23 comfortabele kamers.

Het restaurant is regulier open tot en met 25 januari, waarna er vanaf 28 januari tot en met 15 februari een speciaal vaarwelmenu wordt geserveerd. Dit menu bestaat uit 4 gangen en wordt aangeboden voor 47,50 euro per persoon.

De Bokkepruik behoorde jarenlang tot de vaste waarden van de gastronomie in Oost-Nederland. Michelin waardeerde het bedrijf tot een paar jaar geleden steevast met een Michelinster. Sportjournalist en lekkerbek Mart Smeets noemde het in zijn boeken zelfs een van de beste restaurants van Nederland.

Chef-kok Jaap Istha (62) wordt geroemd om zijn ruime kennis en kunde als kok. Enkele klassiekers van hem zijn gebakken eendenlever met gekonfijte appel en Calvadossaus, Hardenbergse paddestoelensoep en licht gebakken coquilles St. Jacques met gesmoorde prei, beurre blanc & kreeftenkaramel.

De Istha’s zelf blijven in de toekomst beschikbaar voor diverse culinaire invullingen en adviezen. Het bedrijf is verkocht en wordt niet als horeca voortgezet.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.