Stad in de schijnwerper

De beste restaurants en hotels in Dordrecht en omgeving

In Dordrecht vindt van 14 tot en met 16 december de grootste kerstmarkt van Nederland plaats. Daarom staat deze stad – en omgeving – deze maand in de schijnwerper op ChefsFriends. Onze selectie van adressen waar je terechtkunt voor goed eten, goed drinken en goed slapen.

In de historische binnenstad van Dordrecht kun je 14, 15 en 16 december tussen honderden kramen en meerdere podia de ultieme kerstsfeer ervaren. De honderden monumenten die de stad rijk is en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes.

Restaurant Delicees – Dordrecht
‘Een Hollandse kijk op de mediterrane keuken’, zo lezen we op de website van dit restaurant. De gerechten zijn een mix van mooie ingrediënten, nieuwe technieken en (ook) respect voor de klassieke keuken met veel mediterrane invloeden van vooral Spanje en Italië.
Delicees.nl

Restaurant De Hoff’nar – Dordrecht
Bij ons kom je niet alleen om lekker te eten. Wij zorgen ervoor dat een avond bij ons een bijzondere belevenis is. Was getekend: De Hoff’nar. Gesitueerd in het voormalige koetshuis van kasteel Crabbehoff en dat maakt deze prachtige locatie een verstopte schat in het hartje van een woonwijk. Wij hebben er niets aan toe te voegen.
Restaurantdehoffnar.nl

De Limonadefabriek – Streefkerk
‘Een droompaleis op het water. Een zee van licht en ruimte.’ Dineren op niveau in een drijvend restaurant aan de oever van de Lek en aansluitend overnachten in een van de zes luxe hotelkamers. Bijzondere architectuur, landelijke schoonheid, rust en ruimte. Heb je meer nodig?
Limonadefabriek.nl

De Ertepeller – Papendrecht
Restaurant, bistro en wijnbar onder één dak. Gelegen op het misschien wel mooiste punt van de Drechtsteden en met een prachtig uitzicht over het drukbevaren drierivierenpunt. Geëxploiteerd door de jonge en ambitieuze Arjan Kuipers (chef) en Mark van den Berg (gastheer). In het bezit van een Bib Gourmand.
Ertepeller.nl

Van der Valk Hotel Dordrecht
Op fietsafstand van Nationaal Park De Biesbosch en het historisch hart van Dordrecht, gelegen direct aan de rijksweg A16. Beschikt over een welness center, een fitnessruimte en een zwembad met terras. Verder een restaurant, hotelbar, twaalf conferentieruimtes en gratis parkeergelegenheid en wifi.
Vandervalkhoteldordrecht.nl

Villa Augustus – Dordrecht
Hotel en restaurant midden in een (moes) tuin aan het Wantij in Dordrecht. Het hotel huisvest in de voormalig watertoren en telt 37 kamers (20 in de watertoren en 17 tuinkamers). Het restaurant is gelegen in het voormalige pompgebouw. Alle groenten, fruit en kruiden komen uit de tuin die de eetgelegenheid omringt. Kan het verser?
Villa-augustus.nl

Hotel De Watertoren – Dordrecht
Kleinschalig familiehotel in de watertoren van Dubbeldam, een bijzondere locatie aan de rand van de stad met uitzicht over de polders richting Nationaal Park De Biesbosch. Met veel aandacht voor duurzaam ondernemen. ‘Een betere wereld begint bij jezelf en die overtuiging willen we graag overdragen aan al onze gasten.’ De watertoren is voorzien van een warmtepompinstallatie, er wordt hemelwater opgevangen en er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van duurzame materialen.
Hoteldewatertoren.nl

Bellevue Groothoofd – Dordrecht
Gelegen op één van de mooiste plekken van Dordrecht: op de kade waar drie rivieren samenkomen. Monumentaal pand, dat volledig in oude glorie is hersteld en deels is aangepast. Met elf luxe hotelkamers en een bruidssuite, een luxe à-la-carterestaurant Blanc, private diningroom Salon Nuit, twee ruime Rivierzalen en steakrestaurant Steaks & Chardonnay,
Bellevuegroothoofd.nl

Postillion Hotel Dordrecht
Conferentie, zakenlunch of flexwerken? Bij Postillion Hotel Dordrecht ben je aan het juiste adres. ‘Hét vertrekpunt voor jouw professionele koers.’ En aansluitend smakelijk dineren en comfortabel overnachten.
Postillionhotels.com

Apollo Hotel Papendrecht
Buiten de stad, maar toch heel dichtbij. Kies voor de waterbus en kom op een bijzondere manier aan in Dordrecht. Alle 87 kamers zijn voorzien van telefoon, minibar, bureau en kluis. Met zijn drieën, kies dan voor een suite. Met zijn vieren? Dan is het appartement het meest geschikt.
Apollohotels.nl

Vorig artikel

Mindfulness-arrangement bij hotel Pulitzer Amsterdam

Volgend artikel

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu winnaar Gault&Millau-prijzen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.