Nieuws

Culinaire snackmuur bij Restaurant De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk

Een rivierkreefthotdog met kreeftenmayonaise. Een langzaam gegaarde Waardse sukade met eendenlever en Hollandse aardappel. Of gewoon een gehaktbal, maar dan ook echt een goede. Het is allemaal verkrijgbaar uit de automatiek van Restaurant De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk, waar de culinaire snackmuur is geïntroduceerd.

Nu de lockdown is verlengd en voor de horeca weer een extra onzekere tijd is aangebroken, is het als ondernemer toch belangrijk om te blijven ondernemen om iets nieuws te bedenken, zo laat Frank Streefland weten. Op het pittoresk dorpsplein in Stolwijk voor de deuren van de Polderkeuken/ Polderkamer wordt een heus groen vlonderterras gebouwd, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een echt weiland staat in de polder.

Snackautomatiek
De deuren van de Polderkamer worden voorzien van een snackautomatiek met totaal 84 deurtjes. Achter elk deurtje is een vakje gevuld met ambachtelijke en lokale culinaire gerechten. ‘Hierbij mogen de stamppotten dit seizoen uiteraard niet ontbreken en maken wij ook wat warme culinaire gerechten voor de fijnproevers. Zoals Rivierkreeft-hotdogs met kreeftenmayonaise en langzaam gegaarde Waardse sukade met een espuma van eendenlever en Hollandse aardappel. Dit trek je zo bij ons uit de muur’, aldus Streefland.

Streefland vervolgt: ‘Wij hebben verder heerlijke Stolwijkse kaas-zwarte truffelbitterballen. En natuurlijk hebben we ook aan de vegetarische alternatieven gedacht. Ook hebben we diverse koude gerechten voor take-away zoals ons “poldermodder dessert”.’.

Selfiewall
Tevens is het mogelijk om een alcoholvrije cocktail te nuttigen en een selfie te maken bij de Selfiewall. Voor het restaurant is een vlonderterras geplaatst met gras, zodat het gevoel ontstaat dat je in de polder staat. Voor de deur is een automatiek geplaatst die vanaf de lunch tot 20.30 uur (vanwege de avondklok) wordt gevuld met allerlei gerechten. De gerechten zijn ter plekke op te eten, of om mee te nemen naar huis.

De culinaire snackmuur wordt vrijdag 5 februari officieel geopend.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nico to Meat opent pop-up slagerij in Almere

Volgend artikel

Hangmat van Tropilex is meer dan alleen maar om in te hangen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.