Nieuws

Culinaire cruise: genieten van diner en goed doel steunen

Gastronomische genieten en tegelijkertijd een goed doel steunen! Dat is het uitgangspunt van vijf bij de Jeunes Restaurateurs d’Europe aangesloten restaurants in het westen van het land. Vervoer gaat over het water en bij iedere eetgelegenheid wordt een gang genuttigd. Deze ‘culinaire cruise’ vindt plaats op zondag 20 september.

Jeunes Restaurateurs d’Europe is een internationale restaurantorganisatie met een Nederlandse afdeling. In 2007 richtte deze de Stichting JRE Culibus op, bedoeld om de liefde voor lekkere smaak en gezond eten door te geven aan kinderen.

Culibus
Sinds 2009 rijdt deze Culibus door ons land om kinderen een leuke tijd te geven en ze te kunnen laten zien hoe je lekker en gezond kunt eten. Om dit door te kunnen zetten, is geld nodig.

Vijfgangenmenu
Voor vijf restaurants in de regio west reden een culinaire cruise te organiseren op zondag 20 september.

Deelnemers genieten van een vijfgangenmenu inclusief bijpassende wijnen, dat op vijf verschillende plaatsen wordt geserveerd en gegeten.

Rondvaart met bubbels
De ontvangst is op landgoed Zuidhoorn, bij de Culibus, waarna de reis per bus gaat naar de Sluis in Leidschendam. Daar start de rondvaart over de Vliet met vijf heerlijke amuses en een glas bubbels.

Den Haag, Voorburg en Leidschendam
Vervolgens gaat de tocht langs de restaurants Brasserie NL (Leidschendam), Mazie (Den Haag), Villa la Ruche (Voorburg) en HanTing Cuisine (Den Haag).

After party
Bij de Hoornburg in Rijswijk meert de boot aan en is er vervoer naar landgoed Zuidhoorn, waar het dessert van restaurant en hotel Savarin in Rijswijk, wordt genuttigd en een after party met livemuziek plaatsvindt.

Deelnemen kan voor 75 euro. Deze bijdrage komt volledig ten goede aan de Culibus. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants.

Vorig artikel

Sail Amsterdam, en wat nog meer…

Volgend artikel

Nautisch arrangement Da Vinci: varen, lunchen en champagne

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.