Advertorial – Voor het 22e seizoen op rij brengt ‘CuliAir Skydining’ haar unieke luchtballonrestaurant naar nieuwe hoogten. Tot voor kort stond het vast: wanneer je met CuliAir de lucht in ging, dan was dat altijd met de prachtige luchtballon PH-EAT. Nu kondigt CuliAir met trots een uitbreiding van de vloot aan met de komst van een gloednieuwe, al even prachtige luchtballon.
De geliefde PH-EAT is zelf nog niet zo heel erg oud, maar krijgt er vanwege de grote populariteit van CuliAir er nu al een ‘zusje’ bij: de PH-SHE. SHE is, net als EAT, een luchtballon die een compleet restaurant huisvest waar gasten kunnen genieten van een culinair avontuur op grote hoogte.De introductie van SHE is een antwoord op de groeiende vraag naar privé-arrangementen, zakelijke evenementen, bijzonder uit eten en unieke cadeaus voor kleinere groepen van 4-8 personen.
Waarom een luchtballon een naam heeft
CuliAir heeft het voorrecht om als enige restaurant ter wereld gevestigd te zijn in een luchtballon. En hoewel de naam van het restaurant veel bekendheid geniet, weet niet iedereen dat ook de luchtballon een naam heeft die officieel geregistreerd wordt.
De registraties voor luchtvaartuigen worden verstrekt door het Nederlands Burgerluchtvaartregister. In Nederland beginnen de registraties van luchtvaartuigen altijd met “PH”, gevolgd door een vaartuig-afhankelijke reeks. Luchtballonnen en overige luchtvaartuigen krijgen altijd 3 letters achter “PH”. Zo heette de eerste luchtballon van CuliAir “PH-DIN”, waarbij ‘DIN’ natuurlijk voor ‘dineren’ stond. De huidige luchtballon heet “PH-EAT”. Dit staat voor “Exclusive Altitude Tasting”, een verwijzing naar de unieke smaakbeleving op grote hoogte. Maar je ziet er ook “HEAT” in terug, omdat de hitte van de luchtballon een belangrijk en uniek element is bij het bereiden van de gerechten.
De naam van de nieuwe luchtballon: PH-SHE
Ook de nieuwste toevoeging aan de vloot krijgt een eigen naam: PH-SHE, wat staat voor ‘Sublime High Eating’. In de PH-SHE zal Angélique en haar team van speciaal opgeleide ballonchefs de gasten blijven verrassen met culinaire kunsten op grote hoogte.
De PH-SHE luchtballon is ook een hommage aan vrouwelijke pioniers en avonturiers in een doorgaans mannelijke wereld. Angélique Schmeinck werkt samen met een vrouwelijke piloot, Marjolein de Jong van Future Fun Ballooning, zij is al meer dan 25 jaar actief als professioneel ballonvaarster.
Het geheim van het succes van CuliAir ligt in de unieke en exclusieve ervaring die het biedt, een culinaire ballonvaart, evenals de persoonlijke benadering en aandacht voor detail van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck en haar team. Een luchtballon kan niet worden bestuurd en de bestemming is altijd onbekend, wat bijdraagt aan de opwinding en het avontuur van de hele ervaring.
De gerechten worden bereid in een kookcompartiment in de luchtballon. De luchtballon zelf fungeert als heteluchtoven, in de nok van de ballon wordt bij een gemiddelde temperatuur van 90 graden bijvoorbeeld de wilde zeebaars gegaard.
‘Alles draait om beleving. De spanning van de ballonvaart prikkelt alle zintuigen en zorgt voor een optimale smaakbeleving’, aldus ‘ballonchef’ Schmeinck.
www.culiair.nl, office@culiair.nl
Lees verder
-
Het Amsterdam Marriott Hotel bestaat 50 jaar en viert die mijlpaal met een grondige renovatie…
-
Goed slapen doe je in de Nederlandse tophotels. In de maand waarin de hotelkamer op…
-
Een ‘hidden gem’ noemt Erwin Rozendal zijn Villa Beukenhof in Oegstgeest. In het hart van…