Partnercontent

Crowdfunding: help Zeeuwsche Zoute aan educatiecentrum

Zeeuwsche Zoute bouwt een nieuwe locatie net naast de haven van Bruinisse. Om het bedrijfspand (verder) te kunnen verduurzamen en een educatief bezoekerscentrum te realiseren, is een crowdfundingcampagne gestart. Daarvoor is (minimaal) 20.000 euro nodig en jij kunt bijdragen.

Zeeuwsche Zoute – in 2022 bekroond met de titel ‘Streekproducent van het jaar – brengt sinds 2019 een eeuwenoude traditie terug in Zeeland: zoutwinning uit zee.

Ambachtelijk
Wat begon met een jerrycan water uit de Oosterschelde, is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat als enige op ambachtelijke wijze Nederlands zeezout wint.

De smaak van het zout is vol en zacht, en kenmerkt zich door de unieke mineraliteit van de Oosterschelde. Naast de pure variant zijn er de smaakvarianten wakame, zeekraal, zwarte knoflook en gerookt.

Nieuwe zoutziederij
De onderneming is toe aan een volgende stap en is een nieuwe zoutziederij aan het bouwen. Net naast de haven van Bruinisse, dus nog dichter bij de bron van het product.

Om de grond te kopen en de bouw van het bedrijfspand te realiseren, heeft Zeeuwsche Zoute van de bank een lening ontvangen.

Verduurzamen
Met het geld dat wordt opgehaald met de crowdfunding, wil eigenaar Christian Clerx het bedrijfspand graag verder verduurzamen en een educatief bezoekerscentrum realiseren.

‘We willen bijvoorbeeld de restwarmte van de naastgelegen bakkerij gebruiken om onze zoutpannen te verwarmen en het dak voorzien van zonnepanelen waarmee wij onze eigen energie kunnen opwekken.’

Zoutzieden in Zeeland
In het toekomstige bezoekerscentrum kunnen bezoekers mee op een begeleide tour met gids en wordt het verhaal van Zeeuwsche Zoute verteld en is ook aandacht voor de geschiedenis van het zoutzieden en de rol daarvan in Zeeland.

Als dank voor jouw bijdrage zijn verschillende beloningen samengesteld in de vorm van bijzondere pakketten. Meedoen kan al vanaf 50 euro.

Vorig artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over kalfsvlees (+ recept)

Volgend artikel

Tweesterrenchef Syrco Bakker presenteert nieuwe plannen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.