Nieuws

Coronavirus: VVD wil apart plan voor restaurants

Als gevolg van de coronacrisis is er volgens de VVD een apart plan nodig voor restaurants en cafés. In het Kamerdebat volgend op de persconferentie van minister-president Rutte op dinsdag 21 april, te zien via NOS.nl, liet fractievoorzitter Klaas Dijkhoff weten dat de huidige steunmaatregelen niet helemaal goed helpen.

Het Kamerdebat, te volgen via NOS.nl, vond woensdag 22 april plaats en had betrekking op de genomen besluiten die kenbaar zijn gemaakt tijdens de persconferentie door minister-president Rutte en Jan van Dissel van het RIVM.

Horeca
‘In de horeca stapelen ze nu geen glazen, maar problemen’, aldus VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. ‘De algemene steunmaatregelen lijken nu net bij de horeca gaten te vertonen. Volgens mij is voor de horeca een apart plan nodig, voor een langere periode.’

Heropening
PVV-leider Geert Wilders drong in het debat zelfs aan op een ‘zo snel mogelijke’ heropening van horecagelegenheden. Volgens hem staan veel bedrijven aan de rand van de afgrond. Wel merkte de politicus daarbij op dat het verantwoord moet zijn.

Terras
Neem een ondernemer in Den Haag of Scheveningen met een terras die eten en drinken wil serveren en dat kan doen met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel. Moet het kabinet daar dan ook naar kijken, zo vroeg de politicus aan zijn collega Dijkhoff.

‘Sowieso naar kijken’, klonk het antwoord. Daaraan toevoegend dat hij van experts dan wel de indirecte effecten van zou willen weten.

Verplichte sluiting
Sinds dinsdag 21 april geldt voor restaurants een verplichte sluiting tot en met 19 mei. In de week daarvoor vindt een nieuwe persconferentie plaats en wordt meer duidelijk over de periode daarna.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sterchef Joris Bijdendijk kookt Vrijheidsmaaltijdsoep

Volgend artikel

Foto’s vernieuwd restaurant Pure C in Cadzand

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.