Nieuws

Coronavirus: restaurants mogen bezorgen, afhalen niet toegestaan

Het bezorgen van maaltijden is toegestaan in de periode tot en met 6 april, waarin restaurants de deuren verplicht gesloten moeten houden in de strijd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit antwoorden die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft op vragen op Twitter. Afhalen mag niet.

Zondag 15 maart kondigde de politiek een aantal nieuwe, verregaande maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Daaruit werd duidelijk dat bij alle eetgelegenheden in Nederland de deuren dicht moeten tot en met maandag 6 april.

Twitter
Via sociale media kwamen vragen over de mogelijkheden voor bezorgen en afhalen. Omdat de restaurants gesloten moeten zijn, is afhalen niet toegestaan. ‘Eten bezorgen is wel toegestaan, mits hier voorzichtig mee wordt omgegaan’, zo luidt één van de antwoorden via het Twitteraccount @MinVWS.

Bezorging
Diverse restaurants hebben via hun onlinekanalen laten weten te zijn gestart of te gaan starten met het bezorgen van maaltijden.

Vorige week, nog voordat de nieuwe maatregelen werden aangekondigd, schreven we op ChefsFriends al over de initiatieven van restaurant De Rozario in Helmond, restaurant Rijks in Amsterdam en Hanninkshof in Enschede.

Die lijst is inmiddels flink uitgebreid. Kijk op het Facebook- of Twitteraccount van jouw favoriete restaurant om te kijken of deze ook heeft gekozen voor bezorging.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

300 miljoen extra financiering in strijd tegen coronavirus

Volgend artikel

Hotelier stelt bedden beschikbaar voor ziekenhuispatiënten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.