Nieuws

Coronavirus: chefs koken ‘bordje voor onze helden’

Eugène van Angelbeek, Arjen Kräwinkel en Ron Blaauw komen in actie voor ‘helden en ouderen’. Bordje voor onze Helden is een initiatief van John Heitinga en Kees van Dam, en is bedoeld om die mensen ‘die Nederland draaiende houden’ te voorzien van een smakelijk steuntje in de rug.

De werknemers in de zorg redden levens, maken overuren en houden samen met het onderwijzend personeel, de politie, de schoonmakers, de werknemers in de supermarkt en de brandweer Nederland draaiend.

Ron Blaauw
Aldus Kees van Dam en John Heitinga, die daarom ‘Bordje voor onze helden’ lanceerden. Een culinaire blijk van waardering, waarvoor Arjen Kräwinkel en Eugène van Angelbeek van De Jonge Dikkert in Amstelveen en Ron Blaauw van Ron Gastrobars zijn ingeschakeld.

Restaurants
In de strijd tegen het coronavirus zijn de restaurants van de chefs en ondernemers gesloten tot en met maandag 6 april. De medewerkers willen graag de handen uit de mouwen steken om juist deze groep te ontlasten.

Amsterdam en Amstelveen
In ieder geval de komende weken gaan zij zich met zijn allen inzetten om in Amsterdam en Amstelveen dagelijks circa tweehonderd hoogwaardige diners gratis aanbieden.

Couverts
Afhankelijk van de bijdragen op de website van Bordje voor onze Helden is het de bedoeling dat meerdere restaurants bij het project worden betrokken, zodat het aantal dagelijkse couverts stijgt.

Vitale sectoren
Familieleden en kennissen van ouderen en mensen werkzaam in de vitale sectoren kunnen hun dierbaren en diens afdelingen verrassen. Daarvoor kan online een motivatieformulier worden ingevuld. Op basis van de aanvragen wordt een schema gemaakt.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Maaltijden met ‘sociaal karakter’ bestellen bij De Nieuwe Polderkeuken

Volgend artikel

Video: zo komen chefs de coronabreak door

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.