Persoonlijk

Corjan Hoogerheide: ‘Stiekem één scampi meer bakken’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Corjan Hoogerheide van restaurant Lekker Thuis Bonaire.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Als ik mijn gerecht met scampi’s maak voor de gasten, er eentje meer meebakken en lekker tussendoor opeten, proeven.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Wijko satésaus, zelf water toevoegen.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Met mijn zoontje van anderhalf jaar lopen langs de boulevard in Kralendijk. Verder natuurlijk af en toe duiken en proberen wat gezond te leven.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Alles van Tina Turner tijdens de mise-en-place. Ik sta alleen in de keuken, maar met mijn collega’s naar een lokale zender luisteren en dan een wedstrijdje wie het eerst de naam van de artiest en de titel van het nummer roept. Oefenen voor de maandelijkse popquiz op het eiland.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Scampi-staarten 16/21, ketjap en kerriepoeder.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Ik ga graag naar Nederland, Zeeland.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Ik eet graag bij een restaurant, waar ik hoop verrast te worden en gezellig geholpen te worden.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘In september op reis naar Noorwegen en Kroatië. Spannend is meer het laten verwijderen van mijn beginnende spataderen.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

WTOL Academy start met opleiding over alcoholvrij

Volgend artikel

Nice to Meat introduceert assortiment vleesalternatieven

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.