Nieuws

Chris Naylor opent BBQ-restaurant in ‘oudste kapel Amsterdam’

Je kunt in de maanden juli en augustus dineren in de oudste kapel van Amsterdam. NH Collection Barbizon Palace en Vermeer openen in de Sint Olofskapel een tijdelijk barbecuerestaurant. De culinaire leiding is in handen van de met een Michelinster bekroonde chef Chris Naylor.

Vanaf woensdag 8 juli kun je zeven dagen in de week reserveren voor Camping at Olof’s aan de Zeedijk. Dit pop-up restaurant huisvest in de Sint Olofskapel van hotel NH Collection Barbizon Palace.

Michelinster
Het initiatief is een vervolg op Roomservice af Olof’s, dat vier jaar geleden op dezelfde locatie opende als tijdelijk initiatief. De culinaire leiding is in handen van Chris Naylor, de chef van het met een Michelinster bekroonde Vermeer.

Groenten
‘Verse groenten vormen een belangrijke basis, aangevuld met producten van de barbecue’, zo laat Chris weten. ‘Het wordt een staycationrestaurant, waar Amsterdammers een paar uur vakantie kunnen vieren.’

Kamperen
Anders dan de naam doet vermoeden, is het niet mogelijk om er te overnachten. Wel zijn er diverse recreatiemogelijkheden in de ‘oudste kapel van Amsterdam’, die deze zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein.

Vermeer
Op het menu staan ‘heerlijk gerechtjes van de BBQ met de herkenbare smaken van Vermeer, maar dan voor een toegankelijke prijs’.

Voor 15 euro per persoon boek je een kampeerplaats en krijg je een uitgebreide saladeschotel met mezze-achtige gerechtjes als tabouleh, burrata en hummus.

Barbecue
Van een compacte kaart kun je vervolgens gerechten van de barbecue bestellen: black cod met witte miso, mirin and sake, tonijnsteak met groene kruiden of lamsbout met tarragon ‘boudran’.

Camping at Olof’s is vanaf woensdag 8 juli dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Middeleeuwse romantiek met de Bilderberg-luxe van nu

Volgend artikel

Soenil Bahadoer viert zijn jubileum met een feestelijke lunch

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.